29. marraskuuta 2009

Suklaata kalenteriin

Ostin Prismalta Iloleipurin silikonisen suklaamuotin. Tein muotilla esikoiselle joulukalenteria varten suklaakuvioita. Muotin mukana tulevan ohjeen mukaan 100 g suklaata riittää muotilliseen - ja niin riittääkin. Itse käytin Pandan suklaalevyjä ja sulatin ne kokonaan, eli 130 g. Käytin suklaamuotin lisäksi myös silikonista jääpalamuottia johon lusikoin ylijääneen suklaaseoksen. Hyvin toimi! Suklaat irtosivat mukavasti muotista, jääpalamuotista oli hankalampaa irrottaa suklaapaloja.



Tein kahdenlaisia suklaakuvioita. Ensimmäisiin tuli maitosuklaata (130 g) ja hasselpähkinärouhetta (3 rkl - hieman enemmänkin olis voinut laittaa!). Toisiin laitoin valkosuklaata (130 g) ja 6 kpl Omar-karkkeja hienonnettuina. Omarit olivat hyvän makuisia mutta rakenteeltaan ei kovinkaan sopivia. "Lehmä-toffeet" (eli kelta-valkoisessa lehmä-kuvallisessa käärepaperissa olevat kermatoffeet) olisivat sopineet tähän paremmin koska ovat rakenteeltaan murenevia.

1. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa
2. Lisää suklaan sekaan sattumat ja sekoita tasaiseksi
3. Annostele suklaa muotin syvennyksiin. Pakasta 4 tuntia ja irrota varovaisesti muotista

Mausteena suklaan seassa voi käyttää myös erilaisia liköörejä tai leivonnassa käytettäviä aromeja, mantelia, kuivattuja hedelmiä, rusinoita, keksinmuruja... Mausteet pitää vain saada hienonnettua melko pieniksi, muuten muottiin annosteleminen on hankalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti