5. tammikuuta 2010

Lämpimiä leipiä joulun rääppeistä

Glorian Ruoka&viini-lehden numero 65 on ollut tämän joulun kokkailuissa melkoisen hyvä reseptien lähde! Lehdessä oli ohjeita myös jouluisiin lämpimiin leipiin joissa voi käyttää joulupöydästä ylijääneitä ruokia hyödyksi. Kolme leipäohjetta pääsi testiin - hieman mukaellen taas.


Päärynä-homejuustoleivät



6 viipaletta saaristolaisleipää
n. 3 rkl mangochutneya
1-2 päärynää (käytin säilöttyjä)
150 g homejuustoa (käytin Aura Goldia ja Castello Brietä)
2 rkl paahdettuja siemeniä

1. Sivele mangochutney leiville ja nosta leivät uunipellille
2. Viipaloi ja asettele päärynät leiville
3. Murustele pinnalle juusto ja paista 250 asteessa n. 8 minuuttia
4. Ripottele valmiiden leipien päälle siemeniä


Lohileivät




4 viipaletta maalaisleipää
1 rkl dijonsinappia
200 g lohta (graavi-, kylmäsavu- tai lämminsavu-)
2 rkl pieniä kapriksia
2 kananmunan keltuaista
100 g maukasta juustoraastetta
mustapippuria

1. Sivele leipäpalat sinapilla ja asettele lohiviipaleita päälle. Lisää myös kaprikset
2. Erottele kananmunista keltuaiset ja sekoita niiden joukkoon juustoraaste ja pippuria. Jaa kuorrute leiville ja paista uunissa 250 asteessa n. 8 minuuttia


Kinkku-chilimajoneesileivät




4 viipaletta maalaisleipää
4 viipaletta joulukinkkua
4 viipaletta maukasta juustoa (käytin Luostaria)
4 viipaletta pekonia

chilimajoneesi:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl chilikastiketta
4 rkl majoneesia
ripaus suolaa ja mustapippuria

marinoitu punasipuli:
2 pientä punasipulia
0,5 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl mustapippuria

1. Valmista ensin punasipuli: sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuori ja viipaloi sipulit ja lisää liemeen. Anna maustua viileässä tarjoamiseen asti
2. Valmista chilimajoneesi: sekoita ainekset keskenään ja anna maustua käyttöön saakka
3. Paista pekoniviipaleet rapeiksi pannulla. Valuta
4. Voitele leipäviipaleet chilimajoneesilla. Laita päälle viipaleet kinkkua, pekonia ja juustoa.
5. Paista uunissa 250 asteessa n. 8 minuuttia
6. Annostele valmiiden leipien päälle punasipulia

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea käyttää kaikki jämät lämpimiin voileipiin, niistä tulee parhaimpia!! =)
    Iloista alkanutta uutta vuotta!!

    VastaaPoista
  2. Joo, kaikkea kuitenkin aina jää jäljelle ja sit niiden kans on ihan ihmeissään! Ja noihin lämpimiin leipiinhän voi tosiaan työntää ihan mitä vaan! Jouluinen rääppiäis-pizza vois kans olla kiva juttu! :)

    Makoisaa uutta vuotta sinullekin! :)

    VastaaPoista