22. helmikuuta 2010

Anzku cooks Italian!Olen jo pidemmän aikaa miettinyt että olisi kiva tutustua hieman systemaattisemmin eri maiden keittiöihin ja niiden erityispiirteisiin. Nytpä sitten päätin kokkailuinnon pitkästä aikaa iskettyä aloittaa tätä projektia tutustumalla itselleni mieluisampaan keittiöön eli italialaiseen keittiöön.

Italialainen keittiö tunnetaan luonnollisesti pastasta, pizzasta, oliiviöljystä ja tomaateista. Mutta onhan se toki paljon muutakin! Italialaisessa keittiössä itseäni viehättää erityisesti yksinkertaisuus: aineksia ja työvaiheita ei ole liikaa ja erityisesti monet pastat ovat kiireiseen arkeen mukavaa pikaruokaa.

Noin viikon verran kestäneen aktiivisen googlailun ja ruokaohjeiden etsimisen jälkeen olen nyt valmis aloittamaan tutkimusmatkani. Luvassa on melko paljon pastaa – niin kuin muutenkin meidän keittiössämme! Kasvisruuat eivät kovinkaan hyvin meidän miesväkeen uppoa, samoin mereneläviä kohtaan on melkoisia ennakkoluuloja ilmassa. Jotain kuitenkin maistellaan. Pyrin etsimään perinteisiä ruokalajeja ja perinteisiä ohjeita niihin, leivonnaisia ja jälkiruokia unohtamatta! Kokeiltavia ohjeita oli todella vaikea valita, oikeastaan suunnitellun italialaisen kuukauden sijaan olisi järkevämpää viettää italialainen vuosi!

Tietoa ja ohjeita olen ammentanut lehdistä, netistä ja pastakeittokirjastani. Laitan tarkempia lähteitä esille aina ohjeen yhteydessä. Pari uutta italialaishenkistä blogiakin löysin. Ensimmäinen onkin jo ruokahaasteista tuttu Keittiö Piemonten sydämessä, johon nyt vasta tutustuin hieman paremmin. Toinen ja samalla aivan uusi tuttavuus on Nina sul tagliere, joka kokkailee sujuvasti suomalaista ja italialaista! Suosittelen tutustumaan! Muitakin kivoja ruokaohjesivustoja löysin, esim. seuraavat:
jamieoliver.com – täällähän on vaikka mitä!
italianfoodforever.com
keittotaito.com

Tarkoituksenani on siis tutustua ja opiskella joten kaikki tieto, ideat ja vinkit otetaan ilomielellä vastaan!

Buon appetito!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti