9. joulukuuta 2010

Sieni-vuohenjuustolasagne

Tämän ruuan idean olen kirjoittanut joskus muistilapulle Valentine Warnerin ohjelmasta. Sienten ja vuohenjuuston ystäviä ei meidän ruokakunnasta löydy, joten sain herkutella (jälleen kerran) aivan itsekseni!



3 annosta

30 g kuivattuja sieniä (käytin lampaankääpää)
1 rkl voita
1 valkosipulin kynsi
1 tl timjamia
1 pss pakastepinaattia
ripaus suolaa
ripaus muskottipähkinää
n. 9 lasagnelevyä
150 g vuohenjuustoa
n. 2 dl mozzarellaraastetta
3 dl kermaa
0,5 dl parmesaania

1. Liota sieniä kylmässä vedessä pari tuntia. Kaada vesi pois ja hienonna sienet. Sulata voi pannulla ja paista sienet
2. Raasta sienten sekaan valkosipuli ja ripottele joukkoon timjami
3. Sulata pinaatti mikrossa ja valuta neste pois. Lisää pannulle ja sekoittele. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
4. Voitele uunivuoka ja kokoa lasagne: alimmaiseksi sieniseosta, seuraavaksi murusteltua vuohenjuustoa ja mozzarellaraastetta ja sitten lasagelevyjä. Jatka kokoamista kerroksittain, jätä päällimmäiseksi lasagnelevykerros
5. Kaada lopuksi vuokaan kerma ja ripottele pinnalle parmesaani
6. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia

2 kommenttia:

  1. Uuuu! Kuulostaa kyllä liian hyvälle! Meijänkään taloudessa ei toinen osapuoli noita sieniä siedä, joten nykyään aika harvinaista herkkua...

    Ps. Oon muuten päivittäny Sylvin ja Allin blogia ajantasalle...

    VastaaPoista
  2. Niinhän siitä oli puhetta! Tulit mieleen kun tätä tein, että siulle varmaan maistuis! :)

    Ps. Oon muuten käyny lukemassa Sylvin ja Allin blogia ajantasalla... ;D

    VastaaPoista