20. syyskuuta 2010

Kesäkurpitsakakku

Edelleen kasvisten käyttöä yritetään lisätä vaikka väkisin! Varsinkin kotimaisten sesonkikasvisten hyödyntäminen täytyy olla mahdollisimman tehokasta ja monipuolista. Tämän kakun ohjeen otin Maku-lehden numerosta 4/2010. Kakku on kostean mehevä ja lime antaa siihen mukavan säväyksen. Ja tämänhän on pakko olla terveellistä kun siinä on kasvista seassa – samoin kuin porkkanakakku – ja suklaa…



250 g kesäkurpitsaa
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 limeä
2 rkl hunajaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
rasvaa ja korppujauhoja vuoan voiteluun

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja jätä valumaan taikinan valmistuksen ajaksi
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten
3. Pese limet. Raasta kuoret ja purista mehut. Sekoita 0,5 dl limemehua ja hunaja keskenään
4. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää taikinaan mehu- ja jauhoseokset ja sekoita tasaiseksi. Purista kesäkurpitsaraasteesta ylimääräinen neste vielä käsin ja lisää raaste taikinaan. Sekoita tasaiseksi
5. Voitele ja jauhota noin 2 litran rengasvuoka ja kaada taikina sinne. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia

3 kommenttia:

  1. hyvältä kyllä näyttää! siellähän pilkottaa hiukan vihreätäkin, mikä tekee ulkonäöstä kyllä "tavallista" kuivakakkua mielenkiintoisemman.

    VastaaPoista
  2. Onpa nyt kiva ja onnistunut kuva kakusta! Ja tosiaan mielenkiintoisen (hyvällä tavalla ;) näköinen toi vihreä ! Tuija

    VastaaPoista
  3. Ihan kivan näköinen kakku tosiaan! Kesäkurpitsan ja limen kuoret pilkottelevat seassa. Tätä kyllä kannattaa kokeilla! Hyvin kestää pakastamisenkin - eilen sulattelin pakastimesta kakkua.

    VastaaPoista