12. kesäkuuta 2021

Pasta Primavera

Pasta Primaveraa, eli kevätpastaa, on ollut tarkoitus kokeilla jo pitkän aikaa. Jostain syystä tämä ohje on aina lipsahtanut ohi, ja putkahtanut esiin tai mieleen vasta sitten kun parsakausi on jo ohi. Tänä keväänä ohje tuli vastaan Yhteishyvässä ja sen innoittamana muistin muutkin alkavat sesongit ja ennakoin! Kävin läpi ruokaohjeleikkeideni laatikon ja otin syrjään grillausohjeita, raparperiohjeita ja parsaohjeita, jotta ne eivät taas lipsahtaisi niin sanotusti sivu suun.

Ja nyt oli siis viimeinkin tämän pastan aika. Ja olihan se nyt kaiken odottamisen arvoista! Herkullisen täyteläistä, mutta siltikin raikasta ja kasvisten maku pääsi tässä hyvin esille. Kannattaa kokeilla – parsaa saa vielä! (Ohje: Yhteishyvä 3/2021 – määriä on hieman vähennetty, koska annoksesta tuli todella suuri)

 


 

 






 

4 annosta

 

300 g spagettia

n. 300 g parsaa

1 pieni kesäkurpitsa

2 kevätsipulia varsineen

1 valkosipulin kynsi

100 g pakasteherneitä

1 rkl öljyä

0,25 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria myllystä

kourallinen basilikan lehtiä (tai persiljaa)

1 dl parmesaaniraastetta

 

sitruunaöljy:

0,25 dl sitruunamehua

0,25 dl oliiviöljyä

0,25 tl suolaa

 

1. Valmista sitruunaöljy sekoittamalla ainekset sekaisin. Jätä odottamaan

2. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan

3. Valmistele kasvikset. Katkaise parsoista puumainen tyviosa pois ja paloittele parsat pienemmiksi paloiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa se kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi ja hienonna yrtit

4. Kuumenna öljy pannulla ja laita pannulle ensimmäisenä parsa. Kypsennä pari minuuttia ja lisää kesäkurpitsa. Paista taas pari minuuttia ja lisää lopuksi sipulit ja valkosipuli. Lisää myös herneet. Kypsennä hetki ja mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä.

5. Valuta kypsä pasta ja sekoita sitruunaöljy sen joukkoon. Kaada pasta kasvisten joukkoon. Lisää myös parmesaaniraaste ja sekoittele tasaiseksi.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti