Silmiini osui jälleen yksi minulle uudenlainen tapa valmistaa tofua ja äkkiseltään sanoisin, että tällä tapaa valmistettuna tofusta saa monikäyttöisintä, mikäli tarkoitus on korvata lihaa tofulla. Tässä menetelmässä tofu revitään tai murennellaan palasiksi, kypsennetään rapeaksi uunissa ja maustetaan sen jälkeen maustekastikkeella. Tällä tavalla valmistetulla tofulla voi mielestäni korvata esimerkiksi suikalelihan tai broilerinsuikaleet erilaisissa pastoissa tai kastikkeissa. Mikäli tofua haluaa syödä sellaisenaan, voi maustekastiketta varioida aivan mielensä mukaan. Tässä toimisi hyvin satay-kastike, erilaiset sweet&sour-kastikkeet, coghujang-tahnasta valmistettu tulinen kastike, bulgogi-kastike, teriyakikastike – aivan mikä vain! Eli nyt sitten vaan luovuus kukkimaan ja kokeilemaan erilaisia variaatioita! (ohje: fitgreenmind)
tofu:
400 g kiinteää tofua
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 rkl ruokaöljyä
kastike:
2 rkl ketsuppia
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
1. Revi ja murustele tofu sopiviksi paloiksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys, suola ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä tofupalaset uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes ne ovat rapeita pinnalta.
2. Valmista tofun kypsyessä kastike: mittaa kaikki kastikkeen ainekset pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sen poreilla kevyesti kunnes se sakenee. Sekoittele samalla
3. Sekoita tofupalat kastikkeeseen. Tarjoa esimerkiksi nuudeleiden ja parsakaalin kera

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti