tag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post7374471084547363226..comments2024-01-19T18:09:51.727+02:00Comments on Anzkun kauha: Kotitekoinen jogurttiAnzkuhttp://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-67699285871936365442014-07-15T13:51:53.752+03:002014-07-15T13:51:53.752+03:00Hei, tein vielä uuden satsin ja laitoin jugurtin u...Hei, tein vielä uuden satsin ja laitoin jugurtin uuniin tekeytymään (pelkkä valo päällä) ja nyt se onnistui toooosi hyvin. Koostumus oli kiinteämpää melkein lohkeavaa :-) Ja oli happamempaa, eli veikkaan et edellinen oli liian kylmässä. Siis laktoosittomat tuotteetkin toimii hyvin :-) Vielä jäin pohtimaa, kun kotiväki kyseli vanilijajugurtin perään, että onnistuisikohan jos lämmittäisi vanilijatangon maidon mukana ja poistaisi sen ennen jugurtin lisäämistä...? :-) T. EijaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-84833682141555469182014-07-12T22:08:14.826+03:002014-07-12T22:08:14.826+03:00En kyllä osaa neuvoa paremmin, en ole tähän pereht...En kyllä osaa neuvoa paremmin, en ole tähän perehtynyt paremmin. Mutu-tuntumalla sanoisin että hapattuminen ei ole onnistunut kunnolla, eli ehkä jogurttia on ollut liian vähän? En tiedä voiko laktoositon tuote vaikuttaa lopputulokseen... itse olen huomannut että ainakin pannarista tulee erilainen laktoosittomasta maidosta. Se vissiin käyttäytyy erilailla. Oisko joku muu viisaampi? :)Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-80903034437849348632014-07-04T08:19:51.058+03:002014-07-04T08:19:51.058+03:00Moikka, ja kiitos ohjeesta :-) Tei eka satsin turk...Moikka, ja kiitos ohjeesta :-) Tei eka satsin turkkilaisesta laktoosittomasta jugurtista ja laktoosittomasta maidosta. Jugurtista tuli "vetelää" (ei lohkeavaa) mutta hyvää. Toisen satsin tein omasta jugurtista, mut siitäpä ei sitten tullutkaan mitään (oli yhtälöysää kuin maito) Mikähän meni pieleen?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-32092398959617688272013-08-01T00:10:02.600+03:002013-08-01T00:10:02.600+03:00Minä lämmitän maidon mikrossa, ei tarvii vahtia ka...Minä lämmitän maidon mikrossa, ei tarvii vahtia kattilaa. Laitan n. 2 l maitoa (1%) + 2 dl maitojauhetta ja siinä menee n. 20 min täydellä teholla mikrossa. Mittaan sitten sen lämmön, pitää olla n. +80C.<br />Annan jäähtyä pöydällä, +30 c ja sitten otan pari desiä sitä lämmintä maitoa, siihen kreikkalainen jogurtti (1 dl) joukkoon, sekoitus paakuttomaksi ja sitten lisään sinne maidon joukkoon sen, sekoitus taas.<br />Purkitan maitojogurtin ja laitan purkit uuniin, sinne vain valo päälle, se lämmittää riittävästi. Menee noin 8 tuntia ja jogurtti on tiukkaa >Jääkaappiin. Todella helppo ja herkullinen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-23702187784147374532012-03-31T09:21:44.808+03:002012-03-31T09:21:44.808+03:00Mulla on ollu leivinliina tms. siinä astian päällä...Mulla on ollu leivinliina tms. siinä astian päällä. Vähän vaan estämään että ei roskia tai pölyä pääse menemään sekaan.Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-73321387690601352732012-03-30T19:38:17.592+03:002012-03-30T19:38:17.592+03:00Kokeilussa on...:) Oletko pitänyt kattilassa kantt...Kokeilussa on...:) Oletko pitänyt kattilassa kantta hapattumisen aikana?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-25053824121753048712012-03-26T15:57:55.631+03:002012-03-26T15:57:55.631+03:00Mä aion kokeilla rasvattomalla maidolla ja turkkil...Mä aion kokeilla rasvattomalla maidolla ja turkkilaisella jugurtilla termospullossa yön yli. Olen tehnyt joskus aikaisemminkin, mutta nyt lämmitän maidon kuumaksi ja jäähdytän sopivaksi.<br />Minäkin olen ajatellut noita aktimellejä ja aktivioita. Voisi kuvitella että niiden terveysvaikutukset (löysä maha kuten tutulle kävi :D )saa itse tehdenkin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-69049640516863116522012-01-26T14:47:48.038+02:002012-01-26T14:47:48.038+02:00Hyvä hyvä! Kokeilemaan vaan! En oo itekkä tehny pi...Hyvä hyvä! Kokeilemaan vaan! En oo itekkä tehny pitkään aikaan jogurttia. Pitäis laittaa tulemaan nyt kun pakastimessa vielä marjoja ja omenasosetta mahottomat määrät. Niillä sais kivasti maustettua jogun.Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-26787962796991899322012-01-26T11:16:31.073+02:002012-01-26T11:16:31.073+02:00Olipa selkeä ohje, kiitos! Täytyy kokeilla. :)Olipa selkeä ohje, kiitos! Täytyy kokeilla. :)Pikku Naakkahttps://www.blogger.com/profile/17132204739150513645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-49253327552031293712010-08-24T12:51:00.547+03:002010-08-24T12:51:00.547+03:00Allekirjoitan kans tuon hiilareitten vähentämisen!...Allekirjoitan kans tuon hiilareitten vähentämisen! Kyllä sen vaan huomaa kun pastaa pupeltaa että kilot paukkuu ja turvottaa. Nyt taas oon koittanu päästä ruotuun ja jättäny leivän pois ja muut hiilareitten lähteet vähemmälle. Kasviksia, proteiinia ja laadukasta rasvaa - sopivassa suhteessa. Ja olo on hyvä! :)Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-91695563637144548382010-08-23T14:48:10.420+03:002010-08-23T14:48:10.420+03:00Kyllä jogortit tehdään punaiseen maitoon tai melui...Kyllä jogortit tehdään punaiseen maitoon tai meluimmin luomumaitoon suoraan tilalta, jos jollain on sellainen mahdollisuus.<br />Nuo kevyttuotteethan ovat suurta bluffia ja täynnä kaikenmaailman väriaineita ja muuta myrkkyä.<br />Jättäkää viljat pois ruokavaliosta niin ei liho vaikka rasvaa tuleekin syödyksi ja pitääkin.<br />Lukekaa Heikki Anttilan ohjeita, niin kevyt-tuotteet joutaa roskalaatikkoon.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-18105780014682689792009-11-18T13:54:53.934+02:002009-11-18T13:54:53.934+02:00Ei oo miulla ainaka tullu kokeiltua. Oon tehny bul...Ei oo miulla ainaka tullu kokeiltua. Oon tehny bulgarian jogurtilla aina ja sit tietysti tuota omaa jogua käyttäny kans hapatteena. Mutta kannattaahan tuota kokeilla!Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-72001268222000879792009-11-12T17:40:21.566+02:002009-11-12T17:40:21.566+02:00onkohan kukaan kokeillut jogurtin juurena esim act...onkohan kukaan kokeillut jogurtin juurena esim activia jogurttia, kiinnostais tehdä itse "terveysvaikutteista" jogua.Mousyhttps://www.blogger.com/profile/11328071126249787286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-46982292662715546152009-09-28T12:42:17.362+03:002009-09-28T12:42:17.362+03:00Mulla kans tuli blugis-sinisellä juurella parempi ...Mulla kans tuli blugis-sinisellä juurella parempi lopputulos. Ensin vaikutti hieman löysältä, mutta kun vielä oli vuorokauden verran jääkaapissa, oli rakenne paksumpi kuin punaisesta maidosta tehtynä! Ja maku on miusta jotenki raikkaampi.Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-48117293851943296682009-09-27T13:15:51.809+03:002009-09-27T13:15:51.809+03:00Nyt on mullakin uusi satsi tehtynä sinisellä luomu...Nyt on mullakin uusi satsi tehtynä sinisellä luomumaidolla ja juurena se ensimmäinen bulgis-sininen luomumaito. Tuli melkeenpä vielä ihanampi, tuhdimpi rakenne kuin ekassa satsissa ja tuo oli taas jonkun nippanappa 15h jugurtoitumassa lämpimässä.<br />Tää itse tehty on kyllä niin loistojuttu! En tiennyt että jugurtilla onnistuu samoin kuin viilillä, ja näin helposti. Ei oo paluuta lisäaine-sokujuguihin enää <3h.https://www.blogger.com/profile/02264908906594219443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-22834286844033479332009-09-25T13:08:55.902+03:002009-09-25T13:08:55.902+03:00Ainaki kun oon tehny punasella maidolla ja bulgari...Ainaki kun oon tehny punasella maidolla ja bulgarian jogurtilla alkusatsin ja seuraavan satsin hapattanu tuolla ekan satsin jogurtilla, on hapattuminen ollut aivan yhtä nopeaa. Olettaisin että näin ois siniselläki maidolla... Eilen tein kevytmaitoversion ja hyvin onnistui. En oo tosin vielä syöny sitä, mutta rakenne oli ainaki ihan hyvä. Kokeilen sit tuolla "sinisellä" juurella seuraavan annoksen.Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-5838876217773133742009-09-23T20:11:53.118+03:002009-09-23T20:11:53.118+03:00tekeekö toi itse tehty heikommin jugurtiksi kuin e...tekeekö toi itse tehty heikommin jugurtiksi kuin esim bulgarian jugurtti? mietin vaan että saattaa ottaa ehkä jugurtoitumisaikaa enemmän tolla itse tehdyllä (ja sinisel maidolla).h.https://www.blogger.com/profile/02264908906594219443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-14883527621869364212009-09-23T12:43:02.325+03:002009-09-23T12:43:02.325+03:00Kiva kuulla että onnistui! Voisin itsekin kokeilla...Kiva kuulla että onnistui! Voisin itsekin kokeilla sit sinisellä maidolla kun sitä meillä yleensä kaapissa on. Meillä nyt pari viimestä satsia jogurttia meinas mennä huonoks kun tulee niin iso satsi kerralla. Eikä sitä nyt ihan tolkuttomia määriä päivässä tuu syötyä. Vois sit tehäkki 5-7 desin annoksen kerrallaan jos tuosta sinisestäki maidosta onnistuu, tulis sit käytettyä se loppumaitokin ihan juomamaitona. Ja yleensä aina on sen verran reilusti maito jääkaapissa että voi sit sen jogurtin laittaa tulemaan just sillon kun ois sopiva sauma eikä tarviis erikseen käydä ostelemassa punaista maitoa! Kokeiluun siis! :)Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-85503097621337678442009-09-23T10:44:38.266+03:002009-09-23T10:44:38.266+03:00Heips, tein tämän luomukevytmaidolla ja bulgarian ...Heips, tein tämän luomukevytmaidolla ja bulgarian jugulla, noin 15h ja tulos oli ihana! Siis todellakin maku jotain ihan muuta kuin kaupan kitkerät! Ja luulen että sininen maito soveltuu yhtä hyvin kuin punainen, tosin sitä rasvattomammista enää paha arvata tulosta. No, olihan bulgarian jugussakin rasvaa, saa nähdä mitä seuraavalla kerralla tapahtuu jos laitan tätä enimmäkseen luomua jo tekemääni ja luomukevytmaidon...h.https://www.blogger.com/profile/02264908906594219443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-88797872721555745612009-09-17T18:52:12.466+03:002009-09-17T18:52:12.466+03:00Noin viikon ajan ollaan tuota aina syöty ja on oll...Noin viikon ajan ollaan tuota aina syöty ja on ollu ihan raikasta. Viimeks miulla venähti hieman uuden satsin laitto - en tarkasti muista aikaa mutta reilu viikko meni. Silloin haisi jo hieman erikoiselle enkä enää uskaltanut sitä hapatteena käyttää.Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-36847761515862261782009-09-17T16:53:30.480+03:002009-09-17T16:53:30.480+03:00kuinka kauan luulet, että tommonen jogurtti säilyy...kuinka kauan luulet, että tommonen jogurtti säilyy hyvänä?lotta-nihttps://www.blogger.com/profile/15829571201991326949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-78566461628497553542009-09-17T12:47:48.411+03:002009-09-17T12:47:48.411+03:00Mie vähän epäilen että ei vähärasvaisesta maidosta...Mie vähän epäilen että ei vähärasvaisesta maidosta oikeen onnistu. Siksihän noihin valmiisiin kevytjogurtteihin pitääki lisätä kaikkee lisäaineta kun jogurtin rakenne muuttuu vissiin melkoisen juoksevaksi kun rasvasta ruvetaan vähentämään. Ja näissä rasvaisissa maustamattomissa jogurteissa ei sit olekaan mitään ylimääräisiä aineita ja rakenne ja maku ovatkin sitten sen mukaisia! Mutta saahan tuota aina kokeilla! Jos kokeilet niin laitahan raporttia miten kävi! :)Anzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-82990411409815045012009-09-17T08:02:29.803+03:002009-09-17T08:02:29.803+03:00voiko tuota jugurttia tehdä vähän vähärasvaisempan...voiko tuota jugurttia tehdä vähän vähärasvaisempana versiona? vähän hirvittää ajatus täysmaidosta :/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-44810662937977474872009-09-02T21:18:21.896+03:002009-09-02T21:18:21.896+03:00Hih! Mie kans kattelin tänään kinuskikastikepurkki...Hih! Mie kans kattelin tänään kinuskikastikepurkkia jääkaapissa ja mietin että miltähän se maistuis smoothiessa... Tummaa suklaataki on... Pitääköhän sitä huomenna laittaa sit kone hurisemaan! ;DAnzkuhttps://www.blogger.com/profile/04871594140352400767noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3743527091584984656.post-64455128608508211752009-09-02T14:33:12.748+03:002009-09-02T14:33:12.748+03:00Hei vielä :)
Mullakin on myös yleiskone, johon kuu...Hei vielä :)<br />Mullakin on myös yleiskone, johon kuului toi sekoitin, olin ennen sitä ostanut pelkän tehosekoittimen, joten nyt on millä surrata :D<br /><br />Joo, kaurahiutaleilla, leseillä yms saa vähän ruokasampaa siitä juomasta ja meillä menee lapselle kuin väärä raha, kun on vaan se perusmaku mansikasta ja banaanista! Pähkinöitä aion seuraavaksi kokeilla joukkoon<br /><br />Ja muutes, kerran kauheaan makeanhimooni (kun kotona ei ollut mitään valmista hyvää) tein vastaavasta jugurtista, sokerista ja kaakaosta mössön, joka kyllä toimi :)<br />Terveisin sama anonyymiAnonymousnoreply@blogger.com