14. helmikuuta 2013

Kaakao-vaniljamuffinssit

Heti kun arkihommat eivät tunnu kaatuvan päälle ja jää aikaa ja energiaa ajatella vähän jotain muutakin, alkaa keittiö kutsua ja jauhopeukalo kutista. Helmikuun alussa onkin saatu leipoa ensin runebergin torttuja ja sitten laskiaispullia. Mutta vielä teki mieli tehdä jotain ekstraa. Arki-iltana lasten kanssa viriteltiin muffinssipaja käyntiin. Pienempi luopui leikistä heti alkuunsa joten nautiskelimme kuusiveen kanssa keittiön tunnelmasta ilman ylimääräistä jauhojen pölistelyä. Lopputuloksena oli ihanan muhkeita ja meheviä muffinsseja, joiden ainoa puute oli täytteen vähyys. Eli vaniljaa hieman reilummalla kädellä seuraavalla kerralla.



10 kpl

100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1,25 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
vajaa 0,5 dl maitoa

vaniljakreemi:
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä

1. Sulata voi ja jätä se jäähtymään
2. Valmista vaniljakreemi: sekoita jauhe ja vesi kupissa vispaten ja jätä kreemi tekeytymään
3. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja tee seoksen keskelle kuoppa
4. Sekoita voisulan joukkoon kananmunat ja maito ja vispaa kevyesti sekaisin. Kaada voi-munaseos kuiva-ainekulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi
5. Annostele noin 0,5 rkl taikinaa muffinssivuokien pohjalle. Laita taikinan päälle reilu nokare vaniljakreemiä ja sen päälle taas noin 0,5 rkl taikinaa
6. Paista muffinsseja 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Tää kommentti ei varsinaisesti liity noihin muffineihin, tai no sen verran et voiskohan noihin laittaa jotain valmista vaniljavanukasta täytteeks, miten lie käyttäytys uunissa sellainen? Niin mut siis olin kommentoimassa tai siis oikeastaan kysymässä ja ihan eri aiheesta vieläpä. Nimittäin. Mantelitahna! Ostin semmoista laskiaispullia varten, mutta eivät kertoneet kaupassa, että mantelitahna on täysin joutava keksintö, ei sitä syönyt naapurin koirakaan ja silti tuli hyvin kipeäksi. Jotta mitä minä sillä tahnalla tekisin, keksitkö jotain hyviä käyttötarkoituksia moiselle möhnälle?
    Terv. nimim. "ikkunoitakaan sillä ei voi tiivistää"

    VastaaPoista
  2. Vaniljavanukkaan käyttäytymisestä ihan arvauspohjalta sanoisin että se on sen verran löysää että varmaankin imeytyy muffinssiin paiston aikana kun muffinssi kohoaa. Itekki mietin ohjetta kirjoittaessa että voisikohan kreemin korvata jollain. Äkkiseltään tuli mieleen vaan tuorejuusto - joko valmiiks maustettu tai senhän voi itse maustaa sokerilla ja vaniljasokerilla. Se varmaan pysyis läjässä muffinssin sisällä.

    Mantelitahna on miulle aivan uusi juttu, en ole ennen kuullutkaan! Google avuksi ja päädyin ruohonjuuren sivuille. Mantelitahna on vissiin melko samankaltainen tuote kuin maapähkinävoi - siis semmoinen sokeroimaton tavallinen maapähkinävoi. Tee soosi satay-kastikkeen tyyliin, siitä varmaan lähtisin itse liikkeelle. Muutenki koittaisin käyttää mantelitahnaa samaan tyyliin kuin maapähkinävoita esim. leivonnassa. Kokeile vaikka nyppiä piirakkapohjan tai kakkutaikinan sekaan - voisikohan tuolla korvata vaikka osan voista? Ihan mutu-tuntumalla nämä vinkit siis, itsellä ei mitään kokemusta aiheesta! Jos kokeilet jotain niin käyhän kertomassa miten onnistui! :)

    VastaaPoista