10. maaliskuuta 2015

Nigirit

Nigiri on riisipallero, jonka päällä on useimmiten tuoretta kalaa tai kypsennettyjä äyriäisiä Tuoreen kalan kanssa on oltava tarkkana – sen täytyy todellakin olla tuoretta eikä mitään vakuumiin pakattua. Kotimainen järvikala kannattaa pakastaa mikäli sitä graavaa tai käyttää raakana, koska järvikaloista on vaarana saada loisia. Turvallisin vaihtoehto on käyttää vaikkapa kylmäsavustettua tai graavattua lohta.

Nigirit olivat Marttojen sushi-illassa suosikkejani. Kotona nigirit eivät maistuneet aivan niin hyviltä. Riisi onnistui kyllä maultaan kotona hyvin ja päällysteet olivat myös samoja kuin kurssilla. Luulisinkin makueron johtuvan erilaisesta soijakastikkeesta johon nigireitä dippailtiin. Ruuanlaitossa soija kuin soija tuntuisi ajavan asiansa, mutta kun dipataan suoraan soosiin, on kastikkeillakin näköjään eroja.sushiriisiä
tuoretta lohi- tai tonnikalafileetä tai kylmäsavustettua tai graavattua lohta
jättikatkaravun pyrstöjä
wasabitahnaa

tarjoiluun:
soijakastiketta

Pyörittele riisistä kostutetuin käsin palleroita. Sipaise päälle tulevan kalan päälle hieman wasabitahnaa ja paina kalasiivu riisipalleron päälle niin että wasabi tulee riisiä vasten. Dippaa nigireitä soijakastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti