29. kesäkuuta 2015

Limettikana – ga chanh roti

Tein tätä hiihtolomaviikolla kun keho kaipasi teräviä makuja. Kevyenä ja raikkaana ruokana tämä sopisi aivan yhtä hyvin kesään ja grillailuun! Broilerit marinadiin, siitä vartaaseen ja grilliin kypsymään. Ruuan valmistumista odotellessa voi nojata hieman taakse päin ja nostaa jalat penkille ja ehkäpä nautiskella raikasta ja kylmää virvoketta lämpimässä auringonpaisteessa. Kun lihat ovat kypsät, saksitaan viljelyksiltä salaatin-, rucolan ja nuoren pinaatin lehtiä joiden päälle puristetaan limenmehua ja lorautetaan tilkkanen oliiviöljyä. Broilerit siihen salaatin päälle ja uusi pikainen saksintakierros minttupuskaan ja ah, kesäinen ateria on valmis!

Todellisuus tänä kesänä on se, että salaatti ostetaan kaupasta, broileri kypsennetään uunissa, odotellessa kääriydytään lämpöiseen vilttiin ja ateria nautitaan kotoisasti keittiössä sateen ropistessa peltikattoon. Mutta kiva on kuvitella miten asiat voisi olla ja tehdä!

(Ohje: Jackum Brown – Vietnamilaisen keittiön parhaat, muunneltu hieman kirjan vinkkien ja oman maun mukaan)



2 tl juoksevaa hunajaa
2 tl kalakastiketta
suolaa ja mustapippuria
500 g broilerin fileetä
2 kevätsipulia tai pala purjoa
2 valkosipulin kynttä
1 lime

tarjoiluun: limelohkoja ja mintun lehtiä

1. Sekoita kulhossa hunaja, kalakastike, suola ja mustapippuri. Hienonna kevätsipuli, kuori ja raasta valkosipuli ja purista limestä mehu ja raasta kuori. Sekoita ne hunaja-seoksen joukkoon. Paloittele broilerin fileet noin 2,5 cm:n paloiksi. Sekoita lihat mausteseokseen ja jätä maustumaan pariksi tunniksi
2. Grillaa tai paista broileripalat uunissa kypsiksi. Tarjoa riisin, limelohkojen ja mintunlehtien kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti