23. tammikuuta 2017

Parhaat valkosipuliperunat

Ystävän isä on kalamies. Ja nyt sitä kuhaa taitaa verkolla nousta sitten ihan urakalla. Itse olen tottunut paistamaan kuhan ihan vaan pannulla kokonaisina fileinä väljässä voissa ja maustamaan suolalla ja mustapippurilla. Nyt opin uuden tavan valmistaa tätä herkullista kalaa. Fileet leikataan ensin pienemmiksi ruodottomiksi paloiksi. Lautasella sekoitetaan grahamjauhoja, suolaa ja timjamia. Kalapalat käännellään jauhoseoksessa ja paistetaan miedolla lämmöllä voissa. Lopputulos on ikään kuin kuhafileenugetti joita ensimmäisellä maistelukerralla sain syödä lämpimänä ruisleivän päällä. Ihan sama mitä syödään, kuha on aamupalaa!

Viikonloppuna kuha pääsi samalla tavalla valmistettuna näiden ihanien valkosipuliperunoiden kaveriksi! Tässä on makua (lue: valkosipulia) käytetty aivan ujostelematta ja maku säilyy suussa helposti seuraavaan aamuun saakka. Petollista ruokaa, koska ”jos ottaisin yhden vielä”… Ja peliltä aterian jälkeen napsittuna nämä makoisat perunanpuolikkaat ovat luonnollisestikin parhaan makuisia!



8 pienehköä puikulaperunaa
n. 1,5 tl aromisuolaa (tai paprikajauhetta + suolaa)
1,5 valkosipulia
2-3 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
mustapippuria
suolaa

1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne puoliksi niin että leikkuupintaa jää mahdollisimman suuri ala. Kippaa perunalohkot kulhoon ja ripottele joukkoon aromisuola (tai muut valitsemasi mausteet). Sekoittele kunnes mausteet ovat tarttuneet perunoihin tasaisesti. Levitä perunanpuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle
2. Irrottele valkosipuleista kynnet ja kuori ne. Raasta tai purista kynnet hienoiksi pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja hunaja ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla
3. Levitä valkosipulitahna perunoiden päälle ja kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti