28. elokuuta 2011

Lasagne yhden kastikkeen periaatteella

Lasagne on yksi suosikkiruuistani – ollut pienestä pitäen. Lasagne on keittiössäni aina jokseenkin arvoitus. Vaikka sen aina teen periaatteessa ihan samalla tavalla on lopputulos jostain syystä välillä ihanan kostea ja välillä taas aivan liian kuiva. Kosteaa lasagnen pitää ehdottomasti olla! Toinen ongelma lasagnessa on valkokastike joka on yksi ärsyttävimmistä ruuista valmistaa! Jos siihen ei tule klimppejä niin sitten se palaa pohjaan.

Nyt voin ilokseni todeta että hyvästi ongelmat ja tervetuloa täydellinen lasagne! Ja kiitos Cebic! Yksi soosi ja ihanan mehevä lopputulos!



400 g jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
(savustettua) paprikajauhetta
chilijauhetta
2 prk tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
250 g lasagnelevyjä
250 g mozzarellaraastetta
parmesaania
2 tomaattia

1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan korkeareunaisessa pannussa. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää ne jauhelihan joukkoon ruskistuksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja chilillä
2. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja hunaja. Anna kastikkeen kiehua puolisen tuntia
3. Lisää kastikkeeseen tuorejuusto ja kerma. Kuumenna ja sekoittele kunnes tuorejuusto on sulanut kastikkeeseen tasaisesti
4. Voitele uunivuoka öljyllä. Laita pohjalle pari kauhallista kastiketta, sen päälle kerros lasagnelevyjä ja sitten juustoraastetta. Toista kerroksittain. Lopeta kokoaminen kastikekerrokseen. Raasta pinnalle parmesaania.
5. Pese ja viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet lasagnen päälle
6. Kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä. Anna vetäytyä hetkinen ennen tarjoamista

6 kommenttia:

  1. Hyvä, jos on tykätty. Ite en kans tykkää valkokastikkeen kans suhraamisesta (vaikka nyt kukkakaaligratiiniin onnistui loistavasti, mut oliki pieni määrä). Tuolla yhden soossin taktiikalla oon tehnyt aina vähän tyyliä muutellen, toimii. Upeita kurkkusäilykkeitä olit kans tehnyt :)

    VastaaPoista
  2. Nyt kun sais pienet miehet kans innostumaan lasagnesta. Jostain kumman syystä ei oikeen kumallekaan maistu. Päikkärissä olivat lasagnettee syöny, pitää siis semmosta koittaa. Sehän toimii tällä ihan samalla kastikkeella kivasti! (Tai sit ei mee ihan niinkun strömsössä - mutta kokeilla pitää!)

    VastaaPoista
  3. Onks lasagnette se, missä on niitä lasagnelevyn näkösiä pieniä pastalevyjä, jossain eineshyllyssäkin myydään jotain semmosia? :) Joo , eiköhän toimi, eihän se sen kummempi oo ku makaronilaatikko periaatteessa. Tätä lasagneohjetta sovellan makaroonilaatikkoonkin välillä, ku en käytä munamaitoa. Kermaa ja tomaattia vaan sinne perusseoksen joukkoon ja uuniin.

    VastaaPoista
  4. Juu, sitähän se. Semmosia valmispakkauksia on myynnissä, että lisää vain jauheliha ja vesi. Joskus on noilla pienillä ihmisillä melko vähästä kiinni että maistuuko ruoka vai ei. Ja monesti on ihan tuurissaan...

    VastaaPoista
  5. Tää on meidän kohta 2v pojan yksi suosikki ruoista, tänäänkin söi kaksi lautasellista ihan onneissaan :D

    VastaaPoista
  6. Tämä on paras lasagne ikinä!!

    VastaaPoista