10. elokuuta 2011

Caipirinhakakku

Tätä kakkua on hehkutettu pitkin poikin blogistaniaa jo aika päiviä sitten. Olikohan se viime kesää – vai peräti toissakesää - kun kuulin että tuon Caipirinha drink mix –jauheen valmistus on lopetettu ja kaupoissa on myynnissä viimeiset erät. Ostin silloin yhden pussin jemmaan tämän kakun valmistaminen mielessä. Nyt kaappi-inventaarion yhteydessä päätin että kakku ON vihdoinkin tehtävä. Ystäväni oli tulossa kylään joten sain hyvän syynkin tehdä kakun.

Odotukset kakun suhteen olivat korkealla. Maku olikin hyvä mutta kuitenkin omaan suuhuni hieman liian voimakas. Voimakasta makua ja limen kirpeyttä tuli tasoiteltua sokerilla ja kakusta tuli myös hieman liian makea. Ehkäpä yhden limen mehu olisi riittänyt, tai ehkäpä limet olisi voinut kokonaan jättää pois jolloin lopputulos olisi ollut raikkaampi. Niin tai näin, tuota jauhetta ei varmaan enää mistään saa uutta kokeilua varten. Jos joku jossain sattuu tuota jauhetta näkemään niin kannattaa ostaa pois ja testata tätä kakkua!



pohja:
150 g kanelikeksejä
100 g sulatettua voita

täyte:

5 liivatelehteä
1 prk (2,5 dl) Flora vispiä
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 pss Caipirinha drink mixiä
2-3 dl tomusokeria
2 limen mehu

1. Murenna keksit ja sekoita rasva joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk 20 cm) pohjalle ja painele keksimurut vuoan pohjalle ja reunoille
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
3. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto vatkaamalla sekaan. Sekoita vaahtoon Caipirinha-jauhe ja 2 dl sokeria.
4. Purista limeistä mehut ja kuumenna ne kiehuvaksi. Liuota liivatteet limemehuun ja lisää seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Sekoita hyvin
5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria
6. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli

4 kommenttia:

  1. Ei oo saanut enää ikuisuuksiin tuota kaupoista, harmi. Mie tykkäsin tosi paljon tästä, tosin mie tykkään tosi kirpakasta muutenkin. Mie voin diilata siulle yhden pussin, muistaakseni mulla on vielä muutama jemmassa. Pitää katsoa kaappeihin, että muistanko miten pahasti väärin. Samalla ostin niitä muita drinkkijauheseoksia, niistäkin vois joskus koittaa tehdä kaakkua. Tämä täyte on muuten loistava pohja monelle eri kakulle, kun jättää limen ja tuon jauheen pois!

    VastaaPoista
  2. Oi, miun luottodiileri! :D On tosiaan hyvä rakenne tuossa kakussa, mukavan pehemeä mutta napakka. Melkein hetioitis pitää rynnätä kauppaan ostelemaan tarvikkeita... :P Oisko ekan työviikon päättymisen kunniaks viikonloppuna aiheellista tehä kakku?! :)

    VastaaPoista
  3. Miunkin oli pakko hamstrata jemmaan yks pussi, kun kuulin että lopettavat valmistuksen, vaikken koskaan ollut kakkua tehnyt. Jospa miekin joku päivä sitä nyt viimein kokeilisin. :)

    VastaaPoista