9. syyskuuta 2012

Papu-fetapata

Pojat poistuivat erääksi viikonlopuksi ja minä sain kaivaa esiin ne kaikki ällöttävät ruoka-aineet jotka aiheuttavat arkisessa ruokapöydässä massiivisia yökkäyksiä ja kovaäänistä protestointia. Pavut, sienet ja kaali kehiin! Pyykinpesun ja siivouksen keskellä otin hetkiä itselleni keittiössä ja nautiskelin ruuan laitosta ihan kaikessa rauhassa.

Valmistin lounaaksi ihanaa papupataa Pastanjauhajilta löytyneen ohjeen pohjalta. Sain käytettyä ruokaan pussin pohjallisen soijarouhetta, joskus keitettyjä papuja pakastimesta, melkein kaikki aurinkokuivattujen tomaattien jämät jääkaapista ja persiljaa parvekkeella kasvavasta pensaikosta joka ei leikkaamalla hupene. (Onneksi persilja käy melkeinpä ruokaan kuin ruokaan!)

Feta herätti hieman epäilyksiä tässä ruuassa – feta ja pavut eivät ole ihan ensimmäisenä mieleen tuleva yhdistelmä. Laitoinkin fetaa ruokaan alla olevan ohjeen mukaan varovaisesti, mutta huoletta olisi voinut laittaa hieman enemmänkin, hyvin se sinne sopi!



4 annosta

2 rkl öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punainen paprika
2 reilua rkl kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia
1 dl tummaa soijarouhetta
1 tlk tomaattimurskaa
1,5 dl vettä
luraus vasikkafondia
3 dl esikäsiteltyjä kidneypapuja
100 g fetajuustoa
suolaa
mustapippuria
1 rkl pesiljasilppua

1. Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipulit ja paloittele paprika. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti kunnes sipulit pehmenevät
2. Lisää kasariin aurinkokuivatut tomaatit, soijarouhe, tomaattimurska, vesi, fondi ja pavut. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia
3. Lisää kastikkeen joukkoon fetajuusto ja mausteet. Kuumenna ja tarjoa riisin ja ranskankermanokareen (tai läjän, kuten kuvassa) kera

2 kommenttia:

  1. hei, kuinka paljon lihalienta tarttis korvaamaan tuon lurauksen vasikkafondia, kun musta tuntuu ettei semmosta loydy taalta englannista :S

    VastaaPoista
  2. Korvaa tuo vesi lihaliemellä, eli 1,5 dl - jos on siis valmiiks nestemäistä lihalientä. Täkäläisestä lihaliemikuutiosta taitaa tulla puoli litraa valmista lihalientä, eli semmoisesta kuutiosta laittaisin neljäsosan tai kolmasosan. Mutta lihaliemi ei sinällään ole välttämätön, voithan maustaa padan muutenkin, esim. soijakastikkeella, paprikajauheella tai vaikkapa curryjauheella tai jeeralla. Tuo fondi toimii siis mausteena. :) Mukavia kokkaushetkiä!

    VastaaPoista