28. marraskuuta 2015

Porkkana-oliiviöljykakku

Taannoin menneenä syksynä koin hienon hetken töissä! Kiireisen päivän keskellä piipahdin kahvihuoneessa ja ihan ääneen siellä mietiskelin että jäisinköhän istumaan tauolle vai ottaisinko kahvin vaan mukaan töiden ääreen että saisin työsumaa vähän purettua. Työkaveri suostutteli sitten istumaan alas, houkuttimena toimi hänen tyttärensä synttäreiltä jäänyt pieni pala porkkanakakkua, jonka hän sanoi jakavansa minun ja toisen työkaverini kanssa joka paikalle onnekkaasti sattui.

Ja niin siinä keskellä väsymystä ja kiirettä (lieneekö ollut ihan perjantai-iltapäivä) saimme maistella palat ihanuutta!! Mehevän kosteaa porkkanakakkua (jota ei oltu kostutettu millään) ja päällä paksu kerros täyteläistä kuorrutetta joka ei ollut liian juustoinen (no ei varmaan kun on voilla lantrattu!). Ja nyt se on tässä! Täydellinen porkkanakakku!



2,5 dl oliiviöljyä
4 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl merisuolaa
2 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
500 g porkkanaraastetta

kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 vaniljatangon siemenet TAI vaniljarouhetta myllystä TAI 1 tl vaniljauutetta
200 g mascarponejuustoa
3,5 dl tomusokeria
(pähkinä- tai mantelirouhetta)

1. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 24 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat ja jauhota korppujauholla
2. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa ne kevyesti. Mittaa joukkoon oliiviöljy ja sokeri ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi seokseksi
3. Mittaa toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe ja sooda. Sekoita ja tee keskelle kuoppa. Kaada munaseos kuoppaan ja sekoita tasaiseksi
4. Sekoita taikinaan mantelirouhe ja porkkanaraaste. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 1h. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista
5. Sekoita voi, vanilja ja mascarpone sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri sekaan vähitellen ja sekoita pehmeäksi. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele halutessasi pähkinä- tai mantelirouheella

2 kommenttia:

  1. Oliiviöljykakkua on pitänyt tehdä monesti, varmasti hyvää kun yhdistää porkkanakakun siihen :)

    VastaaPoista
  2. Mulle tää oli ihan uus juttu! Mutta toimii! :)

    VastaaPoista