
kakkutaikina:
150 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilja-aromia
2 dl kermaviiliä
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
murutaikina:
1,5 dl ruokokidesokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
0,25 tl suolaa
n. 50 g pehmeää voita
kuorrutus:
1 dl vaahterasiirappia
2 dl tomusokeria
(pähkinärouhetta)
1. Valmista kakkutaikina: vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon kermaviili ja vanilja-aromi. Sekoita kuiva-aineet toisessa kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi
2. Valmista muruseos: mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Nypi joukkoon pehmeä voi
3. Voitele irtopohjavuoka ja kaada vuokaan ensin puolet kakkutaikinasta ja sitten puolet murutaikinasta. Lisää sitten loppu kakkutaikina ja loppu murutaikina.
4. Paista 175 asteessa 50 minuuttia ja anna kakun jäähtyä
5. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä kuorrute joko tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle tai valuttaen myös reunojen yli. (Ripottele halutessasi pinnalle myös pähkinärouhetta)
On yksi lempparikakuistani...silloin tällöin tulee tehtyä. Tekemäni vuoden 2007 versio on blogissani. Tykkään myös pakastamisen jälkeen tästä, vaikka rakenne muuttuukin. Kannattaa kyllä tehdä tätä kakkua.
VastaaPoistaEhdottomasti parasta oli tuoreena, jotenkin se välissä oleva kerros pääsi silloin parhaiten oikeuksiinsa. Jääkaappisäilytyksen jälkeen kakku oli hieman tiiviimpi ja silloin kuorrutus pääsi paremmin loistamaan! Ihana kakku tosiaan!
VastaaPoista