2. toukokuuta 2012

Sitruunainen vuohenjuustopasta

Glorian Ruoka&viini –lehden numerossa 2/2012 oli kunnon pläjäys ohjeita joissa raaka-aineena oli käytetty sitruunaa. Kun kevät on ulkona vielä harmaa, voi väriä ja kirkkautta ostaa keittiöön ja laittaa lautaselle. Sitruunainen kokonaisuus jäi kaivelemaan mielen perukoille ja lapsivapaana viikonloppuna ostinkin pussillisen sitruunoita. Suunnitelmissa oli pääruokaa, jälkiruokaa ja leivonnaista.


Sitruunainen pääruoka oli Glorian ohjeen pohjalta tehty vuohenjuustopasta. Yllättäen tämä ruoka oli parempaa seuraavana päivänä lämmitettynä kun ihanat kermaiset maut olivat imeytyneet pastaan kunnolla. Sitruunan ja vuohenjuuston happamat maut taittuivat hyvin kerman ja pinjansiementen pehmeisiin aromeihin. Ihanaa!


3-4 annosta

350 g nauhapastaa
kourallinen persiljaa
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
0,75 dl pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kuohukermaa
0,5 tl mustapippuria
100 g pehmeää vuohenjuustoa

1. Laita vesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Hienonna persilja, pese ja raasta sitruunan kuori, purista puolikkaan sitruunan mehu ja kuori valkosipulinkynnet. Jätä odottamaan
3. Paahda pinjansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat vähän väriä. Kaada siemenet lautaselle odottamaan
4. Kuumenna pannulla nyt öljy ja raasta valkosipuli sinne. Kuullota hetki ja lisää pannulle kerma. Kiehauta ja nosta pannu pois levyltä. Sekoita joukkoon persilja, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.
5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kermakastikkeen joukkoon. Ripottele päälle pinjansiemenet ja murustele sekaan myös vuohenjuusto. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Anna vetäytyä hetkinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti