2. heinäkuuta 2012

Caesar-salaatti

Yllättävät ja spontaanit ruokakokemukset ovat yleensä niitä parhaita. Eletään arkista iltaa ja olen juuri laittanut pojat nukkumaan. Kaivaudun sohvan nurkkaan katsomaan kotimaista sarjaa (joka ei ole salkkarit!!). Vähän niin kuin nälättäisi – tai ehkäpä syötättäisi. Muistan että olin ostanut tarvikkeet Caesar-salaattia varten ja ohje oli kaiveltu valmiiksi Jannalta Ruokahommista. No äkkiähän sen salaatin pyöräyttää! Varsinkin tällaisen johon ei tarvitse pilkkoa aineksia tuntitolkulla. Vain rapsakkaa salaattia, krutonkeja ja parmesaanilastuja.

Niin, ja se kastike. Kun itse salaatin ainekset ovat noin vähäiset, on selvää että juuri kastike tekee salaatin. Aivan ihanaa!! Maut olivat juuri kohdillaan. Ja salaattilautaseni kastiketta tulvillaan!! Kaloreilta ei voi välttyä!



2 annosta

1 ruukku jääsalaattia (joka ei ole oikea salaattilaatu tähän salaattiin – tiedän!!)
parmesaanilastuja (ihan reilulla kädellä voi laittaa)
mustapippuria (se nyt vaan kuuluu jokaiseen salaattiin)

krutongit:
5 pientä siivua maalaisleipää
reipas nokare voita
1 valkosipulin kynsi

kastike:
1 keltuainen
1 tl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
2 viipaletta anjovista
1 valkosipulin kynsi
3 rkl raastettua parmesaania
0,5 tl dijon-sinappia
0,5 tl worchestershire-kastiketta

1. Revi salaatinlehdet tarjoilulautasille ja vuole parmesaanilastuja päälle
2. Sulata voi paistinpannulla. Kuori ja raasta valkosipuli joukkoon. Kuutioi leipäviipaleet ja paista kuutiot rapeiksi valkosipulivoissa. Ripottele krutongit salaattiannoksien päälle
3. Valmista kastike: laita keltuainen korkeaan astiaan ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Surauttele sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
4. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi ja hienonna anjovikset. Sekoita kaikki loput ainekset kastikkeen sekaan. Annostele kastike salaatin päälle ja rouhaise pinnalle vielä mustapippuria halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti