17. heinäkuuta 2012

Suklaavuokakakku

Kesäloma alkaa lähentyä loppuaan. Juuri kun olen päässyt hyvään vauhtiin. Eikös se näin aina menekin?!

Kesän alussa mietiskelin hieman kauhulla tulevaa seitsemää kotiviikkoa lasten kanssa. Ohjelmassa olisi paljon kotitöitä ja pienten – ja ehkä suurempienkin – sisällissotien selvittelyä lasten huoneessa. Ennakkoajatukseni oli, että heinäkuun lopussa olen jo melko kypsä palaamaan töihin. Seitsemästä vapaasta viikosta ensimmäinen meni aivan kokonaan työn täyteisestä lukuvuodesta palautumiseen, seuraavat kaksi meni arkielämän ja kotitöiden rytmiin totutellessa, neljännellä viikolla sain lomailla ilman arkivelvollisuuksia ja sen jälkeen alkoi arkiloma lastenkin kanssa maistua taas. Viidennellä viikolla alkoi hiipiä pienimuotoinen paniikki siitä, että yli puolivälin ollaan ja nyt vasta alkaa jaksaa tehdä jotain ja oikeasti nauttia tekemisistään ja olemisestaan. Kuudes viikko meni nopsaan hyvässä flow’ssa ja nyt on siis viimeinen viikko meneillään. Foreca lupaa vettä taivaan täydeltä eli mitä teemme?

Nyt leivotaan! Ja syödään herkkuja! Ensi viikolla aloitetaan työmatkapyöräily ja kulutetaan niitä kaloreita sitten. Leivontaviikko aloitettiin kevyesti suklaakakusta. Ohjeen löysin Kirsin keittiöstä ja muuntelin määrät pieneen kakkuvuokaan sopiviksi.



2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1,25 dl sokeria
100 g voita
90 g suklaata (käytin tummaa, valko- ja maitosuklaata)
2 kananmunaa
2 rkl maitoa

pinnalle:
1-2 rkl tomusokeria

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja tee seoksen keskelle kuoppa
2. Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään
3. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi
4. Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon voisula ja maito. Kaada seos kuiva-aineiden kuoppaan ja sekoita nopeasti taikinaksi. Sekoita joukkoon suklaarouhe
5. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk. 20 cm) ja paista 175 asteessa puolisen tuntia
6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja siirrä se jäähtyneenä tarjoiluvadille. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti