1. heinäkuuta 2012

Riisi-tonnikalavuoka

Koskapa arkinen ruoka on arkista ruokaa ja arkista puurtamista, siihen yrittää saada vaihtelua vaikka väkisin. Onneksi pienetkin asiat piristävät arkikokkaamista. Tämä tonnikala-riisivuoka on hyvä esimerkki siitä kuinka tavalliset raaka-aineet hieman eri tavalla yhdisteltynä ja valmistettuna voivat tuoda sitä kivaa vaihtelua arkiseen ruokapöytään. 3/4 ruokailijoista söivät hyvällä mielihalulla. Tätä tulosta voi lapsiperheessä pitää todella hyvänä onnistumisprosenttina. Tätä ruokaa teen varmasti toistekin ja yritän saada väsytysvoiton myös siitä 1/4 joka väitti tätä ruokaa ällöttäväksi. Ohje Kliivian keittiöstä.



3 dl pitkäjyväistä riisiä
2 prk tonnikalaa
2 porkkanaa
1 punasipuli
4 dl kermaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl hienonnettua tilliä
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
1-2 dl juustoraastetta

1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kaada tonnikala kulhoon ja riko rakennetta haarukalla. Kuori ja raasta porkkana tonnikalan joukkoon. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää sekin kalan joukkoon. Lisää myös kypsä riisi
3. Sekoita mausteet kerman sekaan
4. Voitele uunivuoka ja kaada riisiseos siihen. Valuta päälle kerma ja ripottele pinnalle juustoraaste
5. Kypsennä vuokaa 200 asteessa puolisen tuntia. Anna vetäytyä hetkinen ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti