19. tammikuuta 2013

Feta-porkkana-ohratto

Ohrahelmet on yleisesti ottaen jo ihan vanha juttu, mutta niin kuin yleensäkin, minä tulen vähän jälkijunassa. Ohrasta puhutaan riisin kotimaisena vastineena ja lisukeohraa ja erilaisia ohrattoja syödään varmaan pitkin poikin Suomen maata. Ja sepä hyvä, kotimaisen viljan tuottaminen on niin paljon ekologisempaa kuin riisin viljely.

Vihdoin minäkin sitten uskaltauduin kokeilemaan ja maistelemaan. Aluksi tein ohra-pepperonikeittoa joka osoittautui aivan loistavaksi! Ohra oli keiton seassa täyteläisempää ja täyttävämpää kuin tavallinen valkoinen riisi. Ja ravintosisältökin on varmaan paljon parempi.

Sitten täytyy tietenkin testata se ohratto. Valmistin ohraton samaan tapaan kuin perusrisoton. Kotimainen porkkana tuli ensimmäisenä mieleen kotimaisen ohran pariksi. Mietoihin porkkanan ja ohran makuihin tarvitaan kaveriksi hieman särmää. Fetan ja porkkanan liiton olen jo aiemmin hyväksi todennut, joten sillä linjalla mentiin. Pinjansiemenet antoivat vielä kivaa rapsakkuutta muuten pehmeään koostumukseen. Ihanaa!3 annosta

1 shalot-sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 pientä porkkanaa
reilu luraus oliiviöljyä
2,5 dl ohrahelmiä
6-7 dl kasvislientä
30 g voita
1 dl parmesaaniraastetta
80 g feta-juustoa
2 rkl pinjansiemeniä
mustapippuria

1. Kuori shalot-sipuli ja valkosipulin kynsi ja hienonna ne. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi
2. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kuullota sipuleita ja porkkanoita kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää ohrahelmet ja kuullota vielä pari minuuttia
3. Lisää kasariin kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna edellisen kauhan imeytyä ohraan kokonaan ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä.
4. Kun neste on imeytynyt ja ohra on kypsää, nosta kasari pois levyltä. Sekoita joukkoon voi, parmesaani, murusteltu feta ja pinjansiemenet. Sekoita ja laita kansi päälle. Anna ohraton vetäytyä viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti