12. marraskuuta 2013

Omena-sinappikastike

Purkissa-kirjasta löydetty soosin ohje, jonka toteutin hieman muuteltuna. Muistelen että kirjassa kastiketta oli käytetty grillaukseen. Vähensin hieman sinapin määrää alla olevasta ohjeesta ja valmistin kastikkeen lämpimäksi kastikkeeksi porsaan sisäfileen kaveriksi.



3 rkl voita
2 shalotsipulia 2 valkosipulin kynttä
3 rkl omenaviinietikkaa
1 dl sinappia
2 dl omenasosetta
1 dl vettä
0,5 tl suolaa

1. Sulata voi pienessä kattilassa. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne voissa pehmeiksi
2. Lisää kattilaan etikka ja keitä niin että neste haihtuu
3. Vispaa joukkoon sinappi, omenasose ja vesi
4. Keitä miedolla lämmöllä parisen minuuttia, lisää tarvittaessa vettä
5. Mausta kastike suolalla ja säilytä viileässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti