15. lokakuuta 2014

Salsa

Kummallinen säilöntäbuumi iski taas loppukesästä ja alkusyksystä kuin salama kirkkaalta taivaalta! Parvekepuutarha, äidin raparperipenkki, kauppojen vihannesosastot ja metsä tarjosi runsaasti antimiaan. Purkkeihin päätyi tänä kesänä mansikka-raparperihilloa, mustikkahilloa, 6 kg maustekurkkuja, paahdettua chili-tomaattikastiketta, chilikaalisalaattia, kurkkusalaattia ja uutena tuttavuutena tätä salsaa. Muutama pikkupurkki kylmiössä odottaa nyt tortillaherkuttelua. Olen tuoresalsan ystävä, mutta tämäkin versio yllätti positiivisesti ja lunastai paikkansa kylmiön hyllyllä jatkossakin. (ohje: Kotivinkki)



2-3 isoa sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 vihreää paprikaa
10 tomaattia
1 chili (tai maun ja lajikkeen mukaan)
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl viinietikkaa
1 dl tuoretta korianteria – taisinpas laittaa basilikaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Pilko paprikat pieniksi paloiksi. Paloittele tomaatit ja hienonna chili.
2. Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota paprikat ja sipulit keskilämmöllä pehmeiksi
3. Lisää tomaatit, chili, suola, sokeri ja viinietikka. Keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen
4. Hienonna korianteri (tai basilika tai persilja) ja lisää se seokseen
5. Purkita kuuma salsa puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin ja sulje purkit heti. Salsa säilyy viileässä muutaman kuukauden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti