31. toukokuuta 2015

Suklaa-vaniljahyydykekakku

Tein omille kolmekymppisille jokunen vuosi sitten pätkis-kakun, joka oli todella maukas ja kaikin puolin onnistunut. Tuo kakku taisi olla ensimmäinen kaksikerroksinen hyydytetty kakku jonka tein. Vuosi sitten tein vähän vastaavanlaisen kakun töihin kahvileipävuorollani ja myös tuo kakku oli oikein onnistunut. Harmi vaan etten silloin tullut kirjoittaneeksi ohjetta ylös. Nyt tämä postaus on siis puhtaasti sitä varten, että seuraavalla kerralla ei tarvitse taas miettiä määriä ja vuoan kokoja. Tämä siis toimii ja makumaailma on helposti säädeltävissä.



pohja:
2 pötköä domino-keksejä
150 g voita

kaakaotäyte:
3 dl kuohukermaa (tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 rkl tomusokeria (laita vähemmän jos käytät makeutettua vaniljakastiketta)
0,5 tl vaniljaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (tai rahkaa)
100 g maitosuklaata
4 liivatelehteä

vaniljatäyte:
3 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
0,5 tl vaniljaa
50 g maitosuklaata
3 liivatelehteä

pinnalle:
50 g maitosuklaata

1. Murskaa keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 26 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele keksinmuruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta viileään odottamaan
2. Valmista kaakaotäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma (tai vaniljakastike vaahdoksi) ja mausta kaakaolla, tomusokerilla ja vaniljalla. Vatkaa joukkoon tuorejuusto (tai rahka). Rouhi suklaa ja kääntele se vaahdon sekaan. Liuota liivatelehdet pieneen tilkkaseen kuumaa vettä tai maitoa ja sekoita liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta viileään hyytymään vähintään pariksi tunniksi
3. Valmista vaniljatäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla ja vaniljalla. Rouhi suklaa ja kääntele se vaahdon joukkoon. Liuota liivatelehdet pieneen tilkkaa kuumaa vettä tai maitoa ja sekoita se vaahdon sekaan. Kaada vaalea täyte kaakaotäytteen päälle ja nosta vuoka hyytymään vielä ainakin neljäksi tunniksi ennen tarjoamista
4. Poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele suklaarouheella tai -lastuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti