18. marraskuuta 2018

Naan-leivät

Toissa kesänä olimme murusen mökkimaisemissa ja kävimme kyläilemässä naapurimökillä, muruseni tädin ja hänen miehensä luona. Paikan päällä pääsimmekin herkuttelemaan naan-leivillä, jotka mökin emäntä paistoi grillissä! Ihanan pehmeissä leivissä oli mukavan rapsakka ja paikoitellen tummaksi paahtunut pinta ja mahtava maku. Naan-leipien kanssa söimme kotitekoista tapenadea ja yrttiöljyä. Kyytipoikana oli maukasta punaviiniä ja mukavaa tarinointia.

Tein naan-leipiä syksyllä kotona uunissa Valion ohjeella. Murunen tuli pidemmältä metsästysreissulta ja laitoin pöytää koreaksi iltapalalle. Tuoretta mehevää leipää ja erilaisia tahnoja päälle laitettavaksi – täysillä mahoilla sai petiin köllähtää.



12 kpl

2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
50 g voita

voiteluun:
30 g voisulaa

1. Sulata voi ja jätä se jäähtymään
2. Sekoita jogurtti ja maito kulhossa ja lämmitä se kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola ja sokeri
3. Sekoita kuivahiiva 1 dl:n vehnäjauhoja ja sekoita se maitoseokseen
4. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja lisää lopuksi myös voisula. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi
5. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 12 osaan. Taputtele taikinapalat 2-3 mm:n paksuisiksi soikeiksi leiviksi uunipellille
6. Paista 250- asteisessa uunissa n. 7minuutin ajan kunnes leipien pinta saa väriä
7. Voitele valmiit leivät voisulalla heti paistamisen jälkeen ja laita ne liinan alle lepäämään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti