8. marraskuuta 2018

Kala-hernetortillat

Kaivattiin arki-iltaan aikuisten kesken syötäväksi jotain vaivatonta ja kevyttä, joka saisi kuitenkin olla herkkua ja vaikka vähän mättöhenkistä. Glorian Ruoka&viini –lehdestä (5/2018) löytyikin mukava ohje, joka sopi tilanteeseen oikein hyvin.

Alkuperäinen ohje oli tehty siiasta, joka raakakypsytettiin sitruksella. Tuoretta kotimaista kalaa ei ollut näköpiirissä eikä kukkaro oikein anna myöten kalatiskin antimiin kuin harvakseltaan. Toteutettiinkin ruoka pienellä budjetilla pakasteseistä, joka paistettiin napakkapintaiseksi pannulla.

Hernepyree oli ohjeessa tehty tuoreista herneistä – niitäkään ei vielä ole saatavilla ja toisekseen en niitä pysty allergian vuoksi edes syömään. Pakasteherneillä siis mentiin, ja hieman samantyylistä hernepyreetä olenkin joskus aiemmin tehnytkin. Tämä tehtiin vain paksun ranskankerman sijaan hieman keveämpään turkkilaiseen jogurttiin. Kannattaa valita täysrasvainen jogurtti, ettei pyreestä tule liian juoksevaa.

Salsan määrä ohjeessa tuntui suurelta, joten tein sitä vähemmän. Salsan raikkautta tortillan välissä olisi saanut olla enemmänkin, eli täysi satsi salsaa olisi ollut ihan paikallaan. Nyt kun aloin ohjetta kirjoittaa itselleni muistiin, huomasin, että lehdestä saksittu ohje oli jonnekin jo kadonnut, joten vähän mutulla mennään…

Tämä meni siis näin, tai ainakin vähän sinne päin. Todella hyvää oli joka tapauksessa ja tämä menee ehdottomasti jatkoon!



4 tortillalettua
400 g seifileetä (tai muuta vaaleaa kalaa)

hernepyree:
1 dl jogurttia
1 pss pakasteherneitä
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
1 tl hunajaa

salsa:
pala purjoa
1 avomaan kurkku
0,5 limen mehu
chiliä
suolaa

1. Valmista etukäteen salsa: leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori avomaan kurkku halutessasi, halkaise se pitkittäin ja poista vetinen keskiosa. Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kasvikset kulhossa ja lisää joukkoon limen mehu ja mausteet. Jätä maustumaan pariksi tunniksi
2. Valmista hernepyree: Mittaa jogurtti kulhoon ja kaada herneet sekaan. Kuori valkosipulin kynsi ja raasta se kulhoon. Lisää mausteet ja surauta sauvasekoittimella soseeksi. Soseeseen voi jäädä vähän sattumia.
3. Levitä hernepyree tortillalättyjen päälle ja annostele päälle salsaa (valuta enimpiä nesteitä pois)
4. Paista kalafileet kypsiksi pannulla voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kalapalat salsan päälle. Kääri rullalle ja syö kalan ollessa lämmintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti