5. marraskuuta 2018

Ruskasour

Paras ruska-aika on jo ohi ja syksy alkaa kääntyä siihen pimeää ja harmaaseen vaiheeseen, joka tuntuu monesti kestävän ikuisuuden kunnes talven ensimmäiset pakkaset ja lumi kirkastavat ja raikastavat maiseman. Ruska-aikaan ja pimeisiin syysviikonloppuihin kotona sopii hyvin kirpeän ja täyteläisen makumaailman yhdistelmä. Sitruunan, jaloviinan ja punaviinin yhdistelmä on ensi alkuun hieman erikoinen, mutta kokonaisuus toimii hyvin! (Ohje: Maku 7/2018)



1 annos

0,5 dl jaloviinaa (tai viskiä)
0,25 dl sitruunamehua
0,25 dl sokerilientä
2-3 rkl punaviiniä
jäitä

lisäksi: shaker

1. Laita shakeriin muutama jääpala ja kaada sekaan jaloviina, sitruunamehu ja sokeriliemi
2. Ravista hyvin ja kaada juoma jäiden päälle lasiin
3. Valuta juoman pinnalle viiniä varovaisesti ruokalusikan kuperaa puolta pitkin. Koristele halutessasi ruskan värjäämillä mustikan varvuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti