27. helmikuuta 2019

Laskiaispullat kaikilla mausteilla



Liusun lausun laskiaista tänäkin vuonna! Viime vuonna kokeiltiin jotain uutta, kun tehtiin laskiaispullia kaikilla mausteilla. Tämä on erityisesti tarkoitettu heille, jotka eivät vain osaa päättää tuleeko laskiaispulliin mantelimassaa vai hilloa. Itse olen vannoutunut hilloihminen kun laskiaispullat ovat kyseessä, mutta uutta tekee mieli aina kokeilla!
Taikinan kanssa minulla oli taas hieman ongelmia eikä se tahtonut kohota kunnolla, joten pullat jäivät hieman tiiviiksi. Lapset tykkäsivät näistä makeista herkkupaloista kuitenkin ja sehän se on pääasia! (Ohje: Maku 1/2018)















taikina:
50 g tuorehiivaa
2,5 dl maitoa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 tl suolaa
2 dl mantelijauhetta
14-15 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita tai margariinia

mantelitäyte:
200 g mantelimassaa
100 g voita
1 dl tomusokeria

voiteluun:
1 kananmuna

täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
1-2 dl vadelmahilloa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kananmunat, suola ja mantelijauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja lopuksi pehmeä voi. Jätä kohoamaan puoleksi tunniksi
2. Valmista mantelitäyte: sekoita ainekset keskenään tasaiseksi vatkaimella tai haarukalla
3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli molemmat osat levyiksi. Levitä taikinalevyjen päälle mantelitäyte ja kääri levyt rulliksi.
4. Leikkaa rullista viipaleita ja laita ne paperivuokiin leikkuupinta ylöspäin. Anna kohota ja voitele kohonneet pullat kananamunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia
5. Halkaise jäähtyneet pullat. Vatkaa kermavaahto ja tuorejuusto vaahdoksi. Täytä pulla vadelmahillolla ja kermavaahtoseoksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti