7. helmikuuta 2019

Punakaali-granaattiomenasalaatti

Pitkän joululoman, eli pitkän runsaasti syömistä sisältävän loman jälkeen, oli aika pitää tietoinen kevyemmän ravinnon viikko ja tasoitella ähkyä ja ylensyönyttä oloa. Ruokapöytään kaivattiin tuoretta, raikasta, rapsakkaa ja maukasta ja niiden kaveriksi hyvää proteiinia. Nyt unohdettiin kermat ja juustot ja pekonit ja keskityttiin kasviksiin ja reippailuun raikkaassa talvisäässä.

Kaalit ovat nyt sesongissa ja kaalilajit ovat kaupoissa hyvin edustettuina! Tämä salaatti valikoitui pöytäämme juurikin sesongin vuoksi. Vaikka valikoin kaupasta sen kaikkein pienimmän punakaalin, riitti siitä tämän lisukesalaatin jälkeen vielä kalatortilloihin, thaimaalaiseen jauhelihasalaattiin, viikonlopun burgereihin (yksi herkkupäivä viikossa on oltava!) ja vielä lohen ja riisikakkujen lisukkeeksi appelsiinilla höystettynä. Punakaalista on selvästikin moneksi! (Ohje: Maku 8/2016)



3-4 annosta

200 g punakaalia
0,5 tl suolaa
1 omena (Granny Smith)
puolet granaattiomenan siemenistä
0,5 dl mantelirouhetta

sitrusvinegretti:
1 rkl sitruunamehua
1 rkl limemehua
0,25 dl rypsiöljyä
0,5 rkl ruokokidesokeria
0,5 tl merisuolaa

1. Poista punakaalista uloimmat lehdet ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon ja ripottele väliin ja päälle suolaa. Jätä tekeytymään noin tunniksi huoneen lämpöön. Valuta kaali lävikössä
2. Kuori omena ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Halkaise granaattiomena ja poista siitä siemenet kauhalla kämmentä vasten naputtelemalla
3. Sekoita salaatin ainekset sekaisin kulhossa
4. Valmista vinegretti sekoittamalla ainekset huolella sekaisin pienessä kulhossa. Tarjoa vinegretti salaatin kastikkeena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti