19. tammikuuta 2019

Riisi-kikhernekakut - Wild Rice Cakes

Muruseni harrastaa World of Warcraft –pelin pelaamista ja tuon pelin innoittamana hän osti kyseiseen pelimaailmaan liittyvän keittokirjan. Hieman tätä konseptia ihmettelin… Vaikka pelaaminen on minullekin jossain määrin tuttua männävuosilta, en pystynyt mitenkään kuvittelemaan, kuinka kukaan voi tehdä peliin liittyvän keittokirjan, joka on jollain tapaa uskottava. Ehkäpä esihistoriaan sijoittuvat pelikokemukseni selittävätkin miksi en keittokirjaa ymmärtänytkään. Aikoinani pelaamani pelit olivat hyvin paljon yksioikoisempia, kuin tämä monitahoinen WOW.

Viime viikonloppuna innostuin selailemaan keittokirjaa ja lukemaan tarinoita ja tekstinpätkiä, jotka viittasivat pelissä esiintyviin hahmoihin, paikkoihin ja tapahtumiin. Nyt alkoi kupletin juoni selkeytyä! Muutamien tarkentavien kysymysten jälkeen olin viisaampi ja sain huomata, että todellakin, tämä keittokirja liittyy aivan suoraan WOW-peliin! Kaikkia kirjassa olevia ruokia ja juomia esiintyy pelissä; niitä varten voi kerätä tai ostaa aineksia, niitä voi valmistaa itse, niitä voi ostaa ja ennen kaikkea niitä voi syödä. Ja niitä jopa täytyy syödä pysyäkseen voimissaan pelissä! Luonnollisestikin kirjassa olevia ohjeita on muokattu meidän maailmaamme sopivaksi raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien osalta.

Kirja on nyt selailtu läpi ja muistiin on merkitty useampia herkullisia ohjeita. Aiemmin muruseni on tuon kirjan ohjeiden pohjalta valmistanutkin lehtikaalisipsejä ja joulun aikaan glögityyppistä juomaa. Tarkoituksena olisi nyt tämän vuoden aikana tehdä kirjasta parhaimmiksi valkattuja ohjeita vähitellen. Ensimmäiseksi testiksi valkattiin marinoitu lohi (ohje siihenkin tulee myöhemmin) ja sen kaveriksi kirjan suosituksen mukaisesti nämä riisikakut. Alkuperäisessä ohjeessa kakut tehtiin villiriisistä ja edamamepavuista, mutta muokattiin ohjetta oman maun mukaiseksi. Myös jauhojen määrää on vähennetty huomattavasti alkuperäisestä ohjeesta ja hieman vähemmänkin vielä jauhoja voisi olla! Alla olevalla jauhomäärälläkin pihveistä tuli melko tiiviitä!

Kakuista (tai pihveistä) tuli joka tapauksessa maultaan herkullisia ja ne olivat hyviä seuraavana päivänä lämmitettynäkin salaatin ja turkkilaisen jogurtin kanssa syötynä. (Ainesten määrät on käännetty kirjassa käytetyistä cup-mitoista – ei liene määrät noin tarkkoja!)n. 10 kpl

2 dl basmatiriisiä
70 g purjoa
1 valkosipulin kynsi
ruokaöljyä
1,2 dl ruokajogurttia
1,2 dl säilykemaissia
0,6 dl kikherneitä
0,6 dl mozzarellaraastetta
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
voita paistamiseen

1. Keitä riisi kypsäksi ja jäähdytä se
2. Halkaise purjo ja leikkaa puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Jäähdytä
3. Sekoita kaikki riisikakkujen ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi
4. Muotoile massasta pieniä kakkusia ja paista ne voissa pikkulettupannulla tai tavallisella paistinpannulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti