Tämähän nyt on aika lailla perusruokaa, juustoiset makaronilaatikot ovat tuttu juttu ja taitaa useampikin ohje minultakin jo löytyä. Syy, miksi tätä kuitenkin halusin testata, oli hieman erilainen juustokastike. Bechamel-kastike on herkullista ja lasagnessa se aivan paras osa. Mutta yleensä – eli ihan joka kerta – se palaa pohjaan, vaikka kuinka varovaisesti sen keittelen. Siitä syystä olenkin jo pitkään tehnyt lasagnen yhden kastikkeen periaatteella Cebicin innoittamana.
Mutta siis. Tässä ruuassa juustokastikkeen suhteen hieman oikaistiin! Voi-jauhoseoksen sijaan kastike suurustettiin maizenalla ja juustona käytettiin sulatejuustoa. Minä oikaisin vielä hieman ja laitoin pehmeää levittyvää sulatejuustoa, mutta tietenkin koskenlaskijalla tämä kuuluisi tehdä. Ja nytpä onnistui! Se oli nopeaa ja helppoa eikä se palanut pohjaan tai kuohunut yli. Lopputulos maistui aivan lasagnelta ja sanoisinpa, että tätä kastiketta täytyy käyttää myös lasagneen joskus. Jatkoon! (Ohje: Yhteishyvä.fi)
6 annosta
8 dl pastaa
jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
loraus öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa
basilikaa
oreganoa
(chiliä maun mukaan)
juustokastike:
2 dl maitoa
1 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 dl lihalientä
150 g sulatejuustoa
pinnalle:
2 dl juustoraastetta
1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää ne jauhelihan joukkoon paistamisen loppuvaiheessa. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla
3. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattipyree ja kuumenna pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, hunaja ja mausteet ja jätä hautumaan miedolle lämmölle
4. Valmista juustokastike: sekoita kattilassa maito ja maissitärkkelys. Lisää lihaliemi ja
sulatejuusto ja kuumenna sekoitellen, kunnes juusto on sulanut ja kastike saostunut
5. Voitele laakea uunivuoka ja kaada sinne kypsä pasta ja jauhelihakastike. Sekoittele hieman. Kaada päälle juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin vartin verran kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti