22. lokakuuta 2021

Omenaiset broileripyörykät

Arkiruokaan taas vähän vaihtelua ja makua omenasta ja inkivääristä. Yksinkertaista ja helppoa, mutta siltikin maukasta! Kastike toi napakan lisän annokseen, eikä sitä tarvinnut kovinkaan suurella kauhalla annostella. Lisukkeena pyöryköiden kanssa söimme riisiä ja keitettyä kukkakaalia pienellä parmesaanisäväyksellä höystettynä. (Ohje: Yhteishyvän ruoka 5/2019)

 


 

 

 




 

 

4 annosta

 

1 iso omena

2 rkl sitruunamehua

0,75 dl korppujauhoja

1 kananmuna

1 valkosipulin kynsi

1 cm:n pala inkivääriä

(tuoretta korianteria maun mukaan)

400 g broilerin jauhelihaa

1 tl suolaa

mustapippuria

chiliä maun mukaan

 

kastike:

2 rkl soijakastiketta

2 rkl sitruunamehua

2 rkl makeaa chilikastiketta

 

1. Kuori ja raasta omena kulhoon ja sekoita raasteen joukkoon sitruunamehu, korppujauhot ja muna. Anna turvota viitisen minuuttia

2. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri ja lisää ne kulhoon. (Hienonna korianteri) Lisää loput pyörykkämassan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä, pihvejä tai kepakoita ja paista ne pannulla tai uunissa kypsiksi (225 astetta, noin 20 minuuttia)

3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti