20. marraskuuta 2025

Tomaattinen murupasta

Ah! Aivan ihanaa tuoretomaattipastaa, joka kerrankin maistuu oikeasti täyteläiselle tomaatille! Eli lue tämä näin: kerrankin maltoin haudutella tomaatteja tarpeeksi kauan, jolloin niiden rakenne muuttui sosemaiseksi ja maku mehevän makeaksi.

Tällainen ruoka ei paljoakaan mausteita kaipaa! Valkosipulin ja tomaatin makeus taitetaan sopivalla määrällä suolaa ja mustapippuria ja kokonaisuus kruunataan tuoreilla yrteillä (käytin tällä kertaa kuivattuja, mutta hyvin toimi nekin). Jauhelihan voi paistaa rapeaksi tai jättää pehmeämmäksi – esikoinen ei rapeasta välittänyt, vaikka muuten ruoka hänelle maistuikin. Kasvisruuaksi tämä taittuu jättämällä jauhelihan kokonaan pois tai korvaamalla sen vaikka rapeaksi paistetulla tofulla. (ohje: Glorian Ruoka&viini 7/2024)

 


 

 








 

tomaattikastike:

4 isoa tomaattia

2 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

tuoreita tai kuivattuja yrttejä maun mukaan

 

jauheliha:

400 g naudan jauhelihaa

pieni tilkka ruokaöljyä paistamiseen

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

 

lisäksi:

350 g nauhapastaa

 

1. Kuutioi tomaatit. Kuori ja raasta valkosipulin kynnet ja kypsennä raastetta paistinpannulla oliiviöljyssä noin minuutin verran. Lisää pannulle tomaatit ja anna niiden kiehua keskilämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät kuivattuja yrttejä, voit lisätä ne tässä vaiheessa. Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan

3. Paista jauheliha kuumalla pannulla rapeaksi ja mausta se suolalla ja pippurilla

4. Valuta pasta ja sekoita se tomaattikastikkeen joukkoon. Jaa pasta lautasille ja annostele päälle jauhelihaa ja tuoreita yrttejä

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti