(EDIT 25.10.2014) Ruokaa täytyi saada ja raskaan työviikon jälkeen ei
oikein ajatus kulkenut. Ajattelin selailla blogia, josko sieltä jotain
ideaa löytyisi. Avasin tämän - eli Anzkun kauhan ensimmäisen postauksen ja siitä se ajatus sitten lähti - päivitetty
versio aiemmin tekemästäni pastasta! Eli jotain vanhaa ja jotain uutta.
Tässä siis Anzkun kauhan ensimmäinen ruokalaji uudelleen kokkailtuna, kuvattuna ja
herkulliseksi havaittuna! Taipuisikohan tämäkin lasten suuhun?!
4 annosta
n. 300 g spagettia
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
200 g pakasteherneitä
1 sitruuna
200 g ranskankermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl tilliä
suolaa
mustapippuria
250 g lämminsavulohta
n. 0,5 dl pastan keitinvettä
1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää,
ota desin verran keitinvettä syrjään. Valuta pasta ja jätä odottamaan
2. Valmista kastike pastan kiehuessa. Kuori ja hienonna punasipuli.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää
pannulle jäiset herneet ja kuullottele viitisen minuuttia
3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Lisää 2 tl kuoriraastetta kasariin. Sekoita ja kuumenna
4. Lisää kasariin ranskankerma ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Mausta tillillä, suolalla ja mustapippurilla. Jätä miedolle lämmölle
5. Poista lohesta nahka ja ruodot ja revi se paloiksi. Lisää lohi
kastikkeeseen. Halkaise sitruuna ja purista mehu toisesta puolikkaasta.
Lisää sitruunamehu kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Mikäli kastike
tuntuu liian paksulta, ohenna sitä pastan keitinvedellä
6. Sekoita valmis kastike kypsän pastan sekaan
(tässä vielä alkuperäinen versio tallessa muistona menneestä!)
Tämä ruoka oli koko perheen mieleen (paitsi esikoinen pyrryytti herneille). Mammalla tosin oli (taas vaihteeks) kalorinlaskentaviikot ja tämä pasta on melko tuhtia tavaraa. Mutta kohtuudella mahtui minunkin ruokalistalle! Kevennettyäkin tämän saa helposti käyttämällä kevyempää smetanaa tai creme fraichea.
200 g herneitä
2 tl raastettua sitruunan kuorta
tilkka öljyä
1 prk smetanaa
2 rkl sitruunamehua
300 g lohta
suolaa
mustapippuria
tilliä
pastaa maun mukaan
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
2. Kaada öljy paistokasariin ja kuullota herneitä ja sitruunankuorta hetkinen
3. Lisää smetana ja sitruunamehu ja anna kiehahtaa hetki
4. Poista lohesta ruodot, paloittele ja lisää kastikkeeseen. Kypsennä 5-10 minuuttia kunnes lohi on kypsää
5. Lisää mausteet
6. Tarjoa pastan kera
On kyllä hieno blogi, olisit ihan kohteliaisuuttas voinut tehdä vähän huonomman näkösen.
VastaaPoistaHyvältä vaikuttaa myös tuo ensimmäinen ruoka. Täältähän myö hannan kanssa voidaan ottaa vinkkejä kun joskus ei keksitä mitä suuhun laittas.
Odotamma innolla lissee!
NAMI NAMI kun oli hyvää! Tästä oli hyvä alottaa näitten reseptien läpikäynti.
VastaaPoistaTänks!
Hyvä kun maistui! :)
VastaaPoista