15. huhtikuuta 2010

Cheddar-risotto

Italiaviikoilla risottoon ihastuneena piti nyt sitten kokeilla hieman erilaista versiotakin! Valkoviiniä ei ollut, mutta miun mielestä risotto on melkeinpä parempaa ilman viiniä - tai sitten oon aina sattunu käyttämään ihan vääränlaista viiniä kun se maku vaan puskee läpi. Nyt tein ihan vaan kanaliemellä. Pakko kyllä myöntää että kyllä cheddarjuusto vie selkeästi voiton parmesaanista, ei voi mitään! :) Tää oli herkkua!! Idean ja ohjeen löysin Decapitated-blogista, alla oman tyylin ohje.



3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 varsisellerin vartta
3 dl risottoriisiä
7 dl kanalientä (voit korvata 2-3 dl valkoviinillä)
150 g cheddarjuustoa
50 g voita
mustapippuria
persiljaa

1. Kuumenna öljy pannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja selleri ja kuullottele niittä n. 10 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota noin minuutin verran kunnes riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi.
2. Kuumenna kanaliemi ja lisää sitä pannulle kauhallinen kerrallaan (jos käytät valkoviiniä laita se ensimmäisenä!). Sekoittele ahkerasti! Lisää uusi kauhallinen nestettä vasta kun entinen on kokonaan imeytynyt
3. Raasta juusto ja paloittele voi. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin lisää juustoraaste ja voinokareet sekaan. Sekoittele sen verran että sulavat. Mausta mustapippurilla ja persiljalla
4. Anna hautua kannen alla pari minuuttia jotta seos hieman sakenee. Valmis risotto on kuitenkin valuvan löysää!

2 kommenttia:

  1. Oi tsiisus, nam! Näyttää aivan järjettömän hyvältä, cheddari-risotto onkin yksi miun lemppariruoista. ("terveellistä" kasvisruokaa sellaisenaan, köh..) Varsiselleri kuulostaa jänskältä lisäykseltä tähän risottoon, mutta tuo kyllä varmasti hyvää makua! =)

    VastaaPoista
  2. Heh, kevyttä juu... Tää sopii hyvin tähän miun "vielä kerkeisi kesäkuntoon" -projektiin! :) Tuon sellerin miellän yheks perusrisoton perusraaka-aineeks, joten tyrkkäsin sekaan!

    VastaaPoista