23. huhtikuuta 2010

Chorizo-perunatortillat

Voisilmäpelin Eeva pyysi kaikkia niitä jotka täyttävät tortillansa perinteisesti jauheliha-papuseoksella, kurkulla, tomaatilla ja kermaviilillä nostamaan käden ylös. HEP! TÄÄLLÄ KÄSI YLHÄÄLLÄ! Otinpa sitten tästä vinkistä vaarin ja tein hieman erityylisiä tortilloja. Isännän suuhun ei oikeen uponnu (periaatevastustusta varmaan kun ei ollu sitä jauhelihaa!) mutta miulle uppos kyllä sitten isännänkin edestä! En halua ikipäivänä enää syödä jauhelihatäytteistä tortillaa! Chorizoa sen olla pitää!!



kahdelle (eli 4-5 tortillaa)

4 keskikokoista perunaa
paistamiseen oliiviöljyä
1 chilipalko (tai maun mukaan)
2 valkosipulinkynttä
0,5 tl oreganoa
0,5 tl paprikajauhetta
suolaa ja mustapippuria
2 dl vettä
100 g chorizomakkaraa

lisäksi:
0,5 avokado
1 suuri tomaatti
1 dl ranskankermaa
4-5 tortillalättyä

1. Pese perunat huolella ja pilko kuorineen pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja chili. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipulia ja chiliä siinä hetkinen. Lisää perunakuutiot ja mausteet. Paista 5-10 minuuttia kunnes ottavat kivasti väriä
2. Lisää pannulle vesi ja keittele perunoita välillä käännellen kunnes neste on hävinnyt. Lisää tarvittaessa vettä jos perunat vielä tuntuvat kovilta.
3. Paloittele chorizo ja lisää pannulle. Paista pari minuuttia
4. Kuutioi avokado ja tomaatti. Täytä tortilla peruna-chorizoseoksella, tomaatilla, avokadolla ja ranskankermalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti