10. joulukuuta 2010

Tomaatti-vuohenjuustopaistos

Tällaisen nopean herkun ohjeen tai oikeastaan vinkin sain Iloisen keittiön Sonjalta (joka toivottavasti korjaa mahdolliset virheet ja väärinymmärrykset tässä ohjeistuksessani! :)).

Ryhdyin toteutukseen lievästi sanottuna varautumatta ja ainekset olivat vähän sinne päin... Tähän olisi kannattanut käyttää normaalikokoisia tomaatteja kirsikkatomaattien sijaan, tähän olisi pitänyt laittaa tuoretta basilikaa (en muistanut laittaa edes kuivattua) ja tämä olisi kannattanut tehdä isosta voitaikinalevystä (eikä pienistä valmiiksi kaulituista jotka eivät oikein pysyneet yhdessä uunissaoloaikana). Tovi pidempään uunissa olisi kans ollu ihan paikallaan...

Korvasin nuo pienet puutteet sitten lisäämällä valmiin paistoksen päälle vielä vuohenjuustomuruja ja mustapippuria (vaikka niin ei alkuperäisen ohjeistuksen mukaan olisi tarvinnut tehdä). Eli kapinoin sitten kerralla kunnolla!! Todella hyvä ja helppo idea vaikkapa yllätysvieraiden varalta!



oliiviöljyä
2-3 tomaattia
suolaa ja pippuria
kourallinen tuoretta basilikaa
valmista voitaikinaa
vuohenjuustoa

1. Viipaloi tomaatit ja asettele ne oliiviöljyllä kevyesti voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Laita tomaattiviipaleiden päälle basilikan lehtiä
2. Kauli voitaikina levyksi ja asettele se tomaattien päälle
3. Paista kunnes taikina on kypsä – en nyt aivan tarkkaan muista mutta veikkaisinpa että 225 astetta n. 20 minuuttia.
4. Anna vetäytyä hetki ja kumoa tarjoiluvadille (en tiedä olinko itse hieman kiireinen vai tekikö kirsikkatomaattien käyttö sen, että paistos oli todella kostea – en kumonnut sitä ollenkaan vaan leikkasin palan ja kumosin vasta sen lautaselle). Ripottele päälle halutessasi vuohenjuustoa ja mustapippuria myllystä

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä herkulta.. Mutta siis tuo vuohenjuustoko ei käy ollenkaan uunissa?

    VastaaPoista
  2. Ei käyny vuohenjuusto uunissa. Murustelin valmiin paistoksen päälle.

    VastaaPoista