22. joulukuuta 2010

Juusto-pähkinäkeksit

Itsenäisyyspäivänä söimme poikien kanssa iltapalan olohuoneessa pöydän ääressä linnanjuhlia katsellen. Pojat herkuttelivat (pääasiassa) tuoreilla sämpylöillä ja porkkanatikuilla ja minä näillä kekseillä ja feta-viikunahyrrillä. Nämä mureat keksit ovat juuston- ja pähkinänystävän herkkua! Ohje on Valion Kerma-lehden numerosta 1/10.



n. 85 kpl

150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
130 g pastajuustoraastetta

voiteluun ja päälle:
1 muna
1 dl pähkinärouhetta

1. Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Taputtele taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa tunnin ajan
2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla keksejä. Nosta keksit leivinpaperin päälle uunipellille
3. Voitele keksit munalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta
4. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia

2 kommenttia: