12. tammikuuta 2011

Mats-Eric Nilsson – Aitoa ruokaa, väärentämättömän ruuan opas

Vihdoinkin tänne susirajallekin saatiin kirjastoon tämän syksyn kohuttu ruokakirja ja vihdoinkin oli minun vuoroni saada kyseinen opus käsiini! Nilssonin aikaisempi kirja Petos lautasella oli hyvinkin silmät avaava kokemus ja odotinkin innolla tätä uutta teosta. Suunnilleen puolet kirjasta tulikin luettua yhdeltä istumalta!



Aiempi teos, Petos lautasella, osoitti jo sen, että elintarviketeollisuus tekee mitä vain rahan nimissä. Tämä kirja keskittyi esittelemään tarkemmin erilaisia tuotteita ja lisäaineita sekä niiden valmistusprosesseja. Kirja toimii hyvin myös hakuteoksena.

Vaikka väitinkin lukeneeni kirjaa yhdellä istumalla, täytyy sen verran korjata että saatoin kuitenkin olla nauttimassa lukuhetkestäni sohvalla vaakatasossa. Kaakaojuomajauheen jälkeen pomppasin ylös ja oitis sekoitin kaakaon tummasta kaakaojauheesta. Pojat maistamaan ja uusi hittituote on löytynyt! Onhan tässä sokeria toki reilusti, mutta ei turhia E-koodeja! Tein ennen iltapalaa vielä lasipurkkiin isomman annoksen valmista seosta jonka vielä maustoin vaniljasokerilla. Upposi kuin häkä pieniin miehiin ja jopa omaan suuhuni maistui hyvältä (vaikka kaakaon ystävä en olekaan).



Kaakaojuoma

3 tl sokeria (käytin ruokokidesokeria)
1 tl tummaa kaakaojauhetta
(ripaus vaniljasokeria)
2-3 dl maitoa maun mukaan

Sekoita kuivat aineet lasissa ja lisää tilkka (haaleaa) maitoa. Sekoita hyvin ja lisää loppu maito.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti