30. maaliskuuta 2011

Sianliha-kikhernepata

Ostin halvalla, hauduttelin pitkään lempeällä lämmöllä, irrottelin lihat, hauduttelin vielä tovin ja nautiskelin pastan päällä! Kuka haluaa syödä ulkofileetä (8,90/kg) kun voi syödä etuselkää (2,60/kg)??



1 kg:n luullinen pala possun etuselkää
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattimurskaa
3 dl keitettyjä kikherneitä (tai säilöttyjä)
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
0,5 dl appelsiinimehua

1. Ruskista lihapala pannulla voin ja öljyn seoksessa. Nosta kannelliseen uunipataan
2. Hienonna sipulit ja lisää ne pataan.
3. Lisää loput aineet, sekoittele ja laita kansi päälle
4. Hauduta 150-175 asteessa 3-4 tuntia. Ota pata pois uunista ja riivi lihat
5. Laita lihat takaisin pataan, sekoita hyvin ja hauduttele vielä puolisen tuntia
6. Tarjoa pastan kera

5 kommenttia:

  1. Hyvä idea. Sika ja palkokasvit sopivat yhteen. Tämä ruoka ei välttämättä tarvitse pastaa lainkaan.

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtava idea! Edullisesti huippuhyvää! Minä olen etuselässä ja lavassa pysytellyt aina turvallisessa karjalanpaistityyppisessa paistoratkaisussa, kun en ole muutakaan keksinyt, mutta tämä laitettiin nyt kyllä korvan taakse odottamaan :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: juu, ilman pastaakin pöperö maistuu! Ehkä miun makuun on sit liian lihaisa. Mutta kikherneitä tai vaikkapa erilaisia papujahan voi toki pataan laittaa enemmänkin, samoin porkkana ja muut juurekset sopisivat lisäksi hyvin. Tosin eivät varmaan ihan noin pitkää kypsennysaikaa ehjänä kestä.

    Katiskatar: Helppo ohje ja helposti muunneltavissa! :)

    VastaaPoista
  4. Wau! Vihdoinkin joku ohje jossa on jotain halvempaakin possunosaa käytetty. Tätä on testattava.

    VastaaPoista
  5. Suosittelen! :) Ja tämänhän voi tehdä ihan mistä possun osasta vaan!

    VastaaPoista