25. maaliskuuta 2011

Tomaatti-sienipasta

Tein jälleen kerran vapaana viikonloppuna tuorepastaa ja sen kaveriksi simppeliäkin simppelimmän kasvishöystön. Aivan ihanaa!



2-3 annosta

nauhapastaa
1 valkosipulin kynsi
250 g kirsikkatomaatteja
100 g siitakesieniä
2 tl oliiviöljyä
1 tl sitruunankuoriraastetta
mustapippuria
suolaa
0,5 ruukkua basilikaa
(parmesaaniraastetta)

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan tai pyöräytä tuorepasta itse
2. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi. Huuhdo ja lohko kirsikkatomaatit. Puhdista sienet ja paloittele halutessasi
3. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia hetkinen. Mausta sitruunankuorella, mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä vielä muutama minuutti ja nosta pois liedeltä
4. Lisää kypsä pasta kasvisten sekaan. Silppua joukkoon basilikanlehdet ja sekoita ainekset sekaisin
5. Raasta päälle halutessasi parmesaania (taitaapa itselläni olla goudaa...)

2 kommenttia:

  1. miulle annos tätä ja heti, kiitos! näyttää ja kuulostaa kuolattavan hyvältä. Mie oon nykyaikoina syöny vaan jotain puolivalmista kasvistököttiä, laiskottaa armottomasti :/

    VastaaPoista
  2. No tähän pöperöön ei paljo panostusta tarvii! Kuivapastaa ja pistät tomaatit ja sienet kokonaisina ja sitruunan valmiina mehuna. Reippaana nyt siellä! ;)

    VastaaPoista