4 annosta
1 sipuli
30 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
5-6 dl maitoa
350 g palvikinkkua
0,5 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
0,25 tl muskottipähkinää
1 tl persiljaa
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi
2. Ripottele jauhot sipuleiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä samalla huolella hämmentäen. Keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä hämmentäen
3. Poista kinkusta nahka ja paloittele liha pieniksi kuutioiksi. Lisää kinkkukuutiot kastikkeen sekaan
4. Mausta kastike ja kuumenna kiehuvaksi
5. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera
Muskottia en laita koskaan sipattiin, vaan muutoin meillä kyllä tehdään tätä ihan säännöllisen epäsäännöllisesti ja tykätään kaikki paljon. Pienen turauksen sinappia laitan joskus, vaan ei se oikeaan perinteiseen sipattiin kuulu. Te ette varmaan sitten tykkää valkoisesta nakki/makkarakastikkeestakaan?
VastaaPoistaJaa, enpä oo vaaleeta nakkikastiketta tehnykkä - ei nuo tykkää tavallisesta ruskeestaka nakkikastikkeesta. (Miulla on kummalliset lapset!!!)
VastaaPoistaSinappi kuulostaa kyllä toimivalta! Söisköhän nuo vaaleenpunasta kastiketta, jos ketsupilla sävyttäis! :D