5. tammikuuta 2014

Valkosipuliset ribsit Gordonin tapaan

Ah, en paremmin sano! Vapaa viikonloppu, ei juurikaan kotitöitä, pitkiä geokätköilylenkkejä ja sunnuntaina hitaasti hauduteltua possun kylkeä pulled pork –henkeen ja aivan ihanan täydellistä makean valkosipulin makuista lientä. Voiko viikonloppu täydellisempi olla? No voi, kun muistaa että vielä huominenkin on vapaapäivä! (Ohje Gordon kokkaa tykimmin –ohjelmasta muistilappuselle pääpiirteittäin kirjoitettu ja ruoka sen pohjalla omalla tyylillä tehty.)



800 g pala porsaan luullista kylkeä
suolaa ja mustapippuria
öljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipuli
2 dl punaviiniä
n. 2 dl lihalientä

1. Leikkaa porsaankylki paloiksi luiden välistä. Mausta ne reilusti suolalla ja pippurilla. Ruskista palat pannulla joka puolelta ja laita ne uunivuokaan
2. Lisää pannulle tomaattipyree ja kypsentele sitä pari minuuttia. Halkaise valkosipuli (ei tarvitse kuoria) ja laita puolikkaat pannulle leikkuupinta alaspäin. Lisää pannulle myös punaviini ja keitä kasaan kunnes nestettä on jäljellä noin puolet alkuperäisestä. Kaada liemi ja valkosipulit lihojen päälle vuokaan
3. Lisää vuokaan myös kuuma lihaliemi. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä lihoja 175 asteessa 2,5 tuntia
4. Nosta kypsät lihat lautaselle. Nosta valkosipulit tiheään siivilään ja painele ne lusikalla siivilän läpi soseeksi kulhoon. Siivilöi paistinliemi valkosipulisoseen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
5. Valuta lientä lihapalojen päälle ja tarjoa sitä myös lisukkeena

2 kommenttia:

  1. Oi,vaikuttaa kyl ihan liiankin hyvälle! Nälkähän tässä tulee,mut se nyt oli itsestäänselvää jo otsikon lukiessa :)

    VastaaPoista
  2. Tuo valkosipuli oli aivan taivaallista!! Jemmasin lopun liemen vielä pakastimeen, jospa siitä jonkun herkkusoosin vääntäis vielä. :) Herkkua!! (Ja sit töihin haisemaan!)

    VastaaPoista