Mutta talvisen liikkumisen jälkeen - olipahan se mitä tahansa - tekee mieli syödä lämmittävää, hellivää, tuhtia ja energiapitoista. Nuudeleita siis ja itämaisia makuja possun pintaan. Appelsiinista, sokerista, soijasta ja chilistä tulee mukava makean, suolaisen ja tulisen liitto - comfort foodia!! (Valmistettu Glorian Ruoka&viini lehden numerossa 8/2013 olleen ohjeen pohjalta)

900 g possun sisä- tai pihvifileetä
marinadi:
3 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
3 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
1 tl jeeraa
2 punaista kuivattua chilipalkoa (tai maun mukaan)
lisäksi:
öljyä
suolaa
0,5 dl vettä
1. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Viipaloi lihan 3 cm:n paksuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet maustumaan marinadiin puoleksi tunniksi
2. Kuumenna tilkkanen öljyä pannulla ja paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli. Nosta valmiit pihvit lautaselle, ripsauta pinnalle suolaa ja jätä vetäytymään hetkeksi
3. Pihvien paiston jälkeen kaada pannulle vesi ja kiehauta se. Sekoittele samalla että kaikki maut pannulta irtoavat liemeen. Kaada liemi pieneen kulhoon tai kastikekannuun
4. Tarjoa pihvit nuudeleiden ja mausteisen liemen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti