10. tammikuuta 2014

Papu-pepperonipata

Joulu on ollut ja mennyt. Ulkona sataa vettä ja on harmaata. Ilmatieteenlaitos tuumailee talven peruuttamista. Sukset on huollettu ja ne odottavat parvekkeella lunta. Minä kuitenkin lähden puhelimen kanssa hiihtolenkkien varrelle metsiin etsimään geokätköjä – lenkkareissa!!

Kalenteri sanoo että on tammikuu, tammikuussa on talvi ja talvisia ruokia täytyy silloin syödä! Parin tunnin aarteenmetsästyslenkin jälkeen maistuu lämmin ja tuhti papupata aivan yhtä hyvältä kuin pitkän hiihtolenkin tai lumikenkäilyn päätteeksikin. Ja ihanat maut tässä yhdistyivätkin maukkaaksi kokonaisuudeksi. Erityisen ihana lisä oli tuo leipäkuorrute joka antoi vähän kontrastia pehmoisille pavuille. (Ohje: Jamien 30-minute-mealsista muistilapulle kirjoitettu idea joka on taas vähän omalla tavalla toteutettu.)



4 viipaletta pekonia
1 punasipuli
purjon valkea osa
150 g pepperonimakkaraa
3 dl keitettyjä valkoisia papuja
1 prk tomaattimurskaa
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
1 tl persiljaa
4 viipaletta vaaleaa leipää
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

1. Paloittele pekoniviipaleet pieniksi paloiksi ja ruskista ne omassa rasvassaan.
2. Kuori punasipuli ja viipaloi se. Halkaise purjo pitkittäin ja viipaloi sekin. Lisää sipulit pannulle pekonin joukkoon ja kuullota ne pehmeiksi. Lisää tarvittaessa tilkkanen öljyä
3. Leikkaa pepperonimakkara kapeiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. Kypsennä hetki kunnes rasva alkaa irrota
4. Lisää pannulle pavut, tomaattimurska ja yrtit. Keitä kymmenisen minuuttia ja kaada seos uunivuokaan
5. Laita leipäviipaleet, kuorittu ja paloiteltu valkosipulin kynsi ja oliiviöljy monitoimikoneen leikkuriin ja surauttele tasaiseksi muruseokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla
6. Levitä muruseos uunivuokaan papusoosin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta on rapsakka. Tarjoa riisin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti