8. tammikuuta 2014

Parsilaista lammasta

Karitsa on hieman arvokkaampaa herkkua, jota tulee syötyä vain silloin tällöin. Joulun alla kaivelin pakastimesta paketin karitsan jauhelihaa, ja koskapa pasta oli joulunaluksen suurin mieliteko, niin Suuri pastakeittokirja oli opus jota tarvitsin.

Vesi kielellä selailin ihania ohjeita ja (ainakin tämä) yksi ohje oli nimenomaan lampaan jauhelihalle tehty. Itämaista lämpöä henkivät mausteet ja päälle hakattu keitetty kananmuna vaikuttivat pastaan yhdistettynä jotenkin kummallisilta, mutta lopputulos oli kuitenkin erittäin maukas. Vaikkakin kanamunat jäivät kauppaan...



3-4 annosta

tilkka öljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl jeeraa
1 kuivattu chilipalko
400 g karitsan jauhelihaa
1 tl suolaa
2 tomaattia
1 tl hunajaa
2,5 dl vettä
300 g fettuccinea

1. Kuumenna öljy pannulla. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi
2. Lisää pannulle inkivääri ja mausteet. Kuullota vielä pari minuuttia
3. Laita jauheliha pannulle ja nosta lämpöä. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla
4. Paloittele tomaatit ja lisää ne jauhelihan joukkoon hunajan ja veden kanssa. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä 50-60 minuuttia kunnes kastike saostuu
5. Keitä fettuccine pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita joukkoon tilkkanen öljyä. Tarjoa pasta kastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti