14. helmikuuta 2018

Tomaattinen ryynimakkarakastike

Taas haetaan uudistusta arkiruokalistaan, tällä kertaa kokeillaan makkaraa joka ei keittiössäni ole kovinkaan usein esillä. Kukaan meistä ei oikein välitä makkararuuista – chorizo ja pepperoni maistuvat kyllä.

Ryynimakkaraa ostin joskus vuosia ja vuosia sitten useinkin kun sattui lähiässällä olemaan usein tarjolla -50% -tarralla varustettuna. Pannulla rapeaksi paistaen ja ylimääräiset rasvat valutellen se on mielestäni todella maukasta. Ryynärin rakennekin on mukavan napakka, toisin kuin ruokamakkaroissa yleensä. Nyt ajattelin että aika voisi olla kypsä tarjota tätä myös lapsilleni joiden ennakkoluulot uusia aineksia kohtaan ovat alkaneet vähitellen vähentyä. Tätä syötiin spagetin kera ja ruoka menee jatkoon äänin 2-1. (ohje: Maku 7/2017)



4 annosta

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
luraus öljyä
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
1 rkl vasikkafondia
0,5 tl suolaa
mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl tuoretta persiljaa (tai 2 tl kuivattua)
400 g ryynimakkaraa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pehmeiksi pannulla öljyssä.
2. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja hauduttele noin 10 minuuttia
3. Poista ryynimakkaroista tarvittaessa kuoret ja viipaloi makkarat. Paista ne rapeiksi pannulla ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon
4. Viimeistele tuoreella persiljalla (jos käytät kuivattua persiljaa, lisää se yhtä aikaa muiden mausteiden kanssa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti