
Tapakset ovat espanjalaisen keittiön pieniä suolaisia tarjottavia, joita voi nautiskella hyvän oluen kanssa yksittäin, tai tapaksista voi koota useamman lajikkeen herkkupöydän, josta ruokailijat voivat koota mieleisensä lautasen. Tapakset syödään yleensä sormin, mutta myös haarukkaa ja veistä voi ruokaillessa käyttää.

patonkilajitelma erilaisilla päällysteillä

quesadillat ja guacamole

katkaravut valkosipuli-yrttivoissa

juustoja ja viikunoita
Vappuna teimme murusen kanssa kotiin tapaspöydän, josta riitti syötävää seuraavallekin päivälle. Meidän menuumme kuului: patatas bravas, paistettu chorizo, kalamataoliivit, juusto ja vaahterasiirappi-vanilja-omenasose, maalaisleipää leikkeleillä, tomaateilla, pestolla ja marinoidulla paprikalla. Juomaksi valmistimme ihanaa sangriaa, joka sopi ateriaan aivan loistavasti.

Tapaspöydän ääreen kokoontuminen on mukava tapa viettää iltaa ystävien kanssa. Tapasillan voi hyvin järjestää nyyttäreinä tai kokoontua yhteen jo valmistamaan ruokaa. Kesäaikaan tapaseväät voi pakata mukaan piknikille ja nautiskella auringonpaisteessa viltillä (vesisateessa viltin voi levittää vaikka olohuoneen lattialle).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti