Näitä simppeleitä perunoita tein Marttojen tapas-illassa ja sen jälkeen myös kotona tapastellessa vappuna. Patatas bravas sopii hyvin myös aterian lisukkeeksi, vaikkapa chorizo-makkaran tai pihvin kaveriksi. Tuhti perunasta ja makkarasta koostuva ateria kaipaa lisäksi vielä raikasta salaattia ja rapsakkaa maalaisleipää. Ruokajuomaksi sopii hyvin tumma lager.
perunoita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
timjamia
tomaattikastiketta (valmista tai itse tehtyä)
valkosipulimajoneesia
tuoreita yrttejä (esim. persilja tai oregano)
1. Pese perunat huolella ja leikkaa ne lohkoiksi
2. Laita lohkot uunipellille leivinpaperin päälle ja valuta päälle öljyä. Lisää suola, mustapippuri ja timjamia ja sekoita mausteet tasaisesti perunoihin.
3. Kypsennä perunoita 225-asteisessa uunissa kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet väriä pintaan. Nostele valmiit perunat tarjoiluastiaan
4. Annostele perunoiden päälle tomaattikastiketta ja valkosipulimajoneesia. Viimeistele perunat tuoreilla yrteillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti